-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,36% 0,04
-
EURO
51,34% 0,07
-
GRAM ALTIN
6327,50% -1,49
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
CHP’li Cumhur Uzun’dan Yeni Açıklama; Laf Değil İş Üretin!
CHP Muğla Milletvekili Cumhur UZUN geçtiğimiz günlerde, Muğla’da sağlık sisteminde yaşanan sorunları ve Menteşe Devlet Hastanesi’nin durumunu TBMM’nin ve kamuoyunun gündemine taşımıştı. Bu açıklamadan sonra AKP’li siyasetçiler bir
CHP Muğla Milletvekili Cumhur UZUN geçtiğimiz günlerde, Muğla’da sağlık sisteminde yaşanan sorunları ve Menteşe Devlet Hastanesi’nin durumunu TBMM’nin ve kamuoyunun gündemine taşımıştı. Bu açıklamadan sonra AKP’li siyasetçiler birbiri ardına açıklama yapmış ve UZUN’a cevap vermişlerdi.
“Laf değil iş üretin” diyen UZUN konuya dair yaptığı açıklamada:
“Muğla’da sağlık sisteminde ve hastanelerde yaşanan sorunları kamuoyu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımamızın ardından, AKP Muğla Milletvekillerinin sergilediği telaş, meselenin ciddiyetinin nihayet fark edildiğini göstermesi bakımından önemlidir.
2026 Yılı Kamu Yatırım Programı’nda yalnızca “etüt–proje” başlığı altında yer alan, adı dahi açıkça yazılmayan bir yatırımın önergemiz sonrası acilen AKP’nin Muğlalı siyasetçileri tarafından “Menteşe Devlet Hastanesi” olarak adlandırılması, her şeye rağmen sevindiricidir.
Fakat söz konusu yatırım, programdaki açık ifadeyle “ETÜD-PROJE İŞLERİ” başlığı altında ve “2026 yılından sonraya kalanlar” bölümünde yer almakta, 67 ilde yapılması öngörülen etüt–projeler arasında bulunmaktadır. Yani henüz projelendirme aşamasına dahi geçilmemiştir. Zira bu hastane için daha önce defalarca kez sözler verilmesine ve müjdelerle bakanlara teşekkürler edilmesine rağmen bir arpa boyu yol alınamamıştır.
Bu, çoktan yıkılması gereken Menteşe Devlet Hastanesi’nin bir bölümünün hala hizmet vermeye zorlandığı ve 2026 yılında da inşaatına başlanmayacağı gerçeğini ortadan kaldırmamaktadır. Süreç derhal hızlandırılmalı; Menteşeliler, yıllardır ertelenen sağlık yatırımı nedeniyle daha fazla mağdur edilmemelidir.
Muğla’da sağlık emekçileri zor şartlarda çalışmakta ve ağır iş yükü altında hizmet vermektedir. Hastalar yetersizlikler nedeniyle başka illere sevk edilmektedir. Randevu bulmak her geçen gün daha da zorlaşmakta, randevu bulanlar ise yatak ve yoğun bakım bulamamaktadır. Birçok ilçemizde var olan hastaneler ihtiyacı karşılamamakta ve bu konuda adım atılmamaktadır. Böyle bir ortamda “Muğla’ya sağlık yatırımı yapılıyor” iddiası gerçeklerle bağdaşmamaktadır.
Muğla halkı ise bu tabloyu maalesef bizzat yaşayarak görmektedir.
İktidardan beklentimiz; etüt–proje aşamasını yatırım gibi sunmaları değil, projeleri fiilen hayata geçirmeleri, Muğla’yı hak ettiği nitelikli ve erişilebilir sağlık hizmetlerine kavuşturmalarıdır.
Artık Muğlalıların AKP’nin verdiği içi boş “yatırım programı” müjdelerine ve bu gibi ucuz manevralara tahammülü kalmamıştır.
Bizler, laf değil iş üretilene kadar; Muğla’nın sağlık hakkı teslim edilene kadar konuyu takip etmeye, sormaya, sorgulamaya ve araştırmaya devam edeceğiz.
KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR” İfadelerini kullandı.
Bodrum’un Tarihi Yel Değirmenleri İçin Fikir Projesi Yarışması Başladı
Muğla Milletvekili Gizem Özcan’dan 2 B arazileri için adil fiyatlandırma talebi
Belediyeden Yanan Ormanlık Alanda Fidan Dikim Etkinliği
Muğla'da işsizlik oranı yüzde 6,5 olarak kaydedildi
Yangın Güvenliği Bilinci Artırılıyor
Eski eşini öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi
ADD Bodrum’dan Net Mesaj: “Kavga Değil Birlik”
Bodrum’da Yılın İlk Kadın Buluşması Gerçekleşti
Orman Haftası’nda Çocuklara Doğa Bilinci Aşılandı
Bodrum, 2026 Turizm Sezonuna Hotel Show ile Güçlü Giriyor
Bodrum FK'den Ali Habeşoğlu ile Arlind Ajeti'ye milli davet
Bodrum'da göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 zanlı tutuklandı
7. Bodrum Acı Ot Festivali’nde Suzan Kardeş Sahne Alacak
Bodrum'da 7 motoryatın yanarak battığı limanda temizlik çalışması başlatıldı
Yalıkavak marinada demirli 8 motoryatı etkileyen yangın kontrol altına alındı
Bodrum'da konteynerlerde çıkan yangın söndürüldü
Bodrum'da 33 düzensiz göçmen yakalandı
Bodrum Belediyesi Minik Yüzleri Güldürdü
40 Yıllık Gelenek Türkkuyusu Mahallesi’nde Devam Etti
Bodrum Belediyesi Ramazan Ayında da Vatandaşların Yanında
Bodrum'un son sünger avcısı "Aksona Mehmet" 64 yıllık teknesini denize indirdi
Yalıkavak Lions Kulübü’nden Dirmil Mahallesi’nde İftar Daveti
MEMLEKET SOFRASI - Çökertme kebabı
Kamyonla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü
Sipay Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Kültür ve Doğa Yürüyüşleri Kışladağ’da Devam Etti
Bodrum Acı Ot Festivali 2026 İçin Geri Sayım Başladı!
Başkan Mandalinci Kademe’de Sahura Katıldı
Bodrum’da Kültürel Miras Dijitalleşiyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu Muğla'da açıkladı: "Muğla'da şehir hastanesinin planlanması tamamlanmak üzere"
Yükleniyor



