• BIST 100

    16696,88%1,56
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,51% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7104,26% 2,84
  • Ç. ALTIN

    11786,68% 0,00

KADIN DANIŞMA MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

KADIN DANIŞMA MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

GÜNDEM 9.03.2021 08:24:35 591 0
KADIN DANIŞMA MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Bodrum'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Cevat Şakir İş Merkezi'nde Bodrum Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel, belediye başkan yardımcıları, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Merkezin açılışında konuşan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Bodrum Belediyesi'nin Kadın Danışma Merkezi ile birlikte yeni bir yapılanmaya girdiğini belirterek şunları söyledi;

"Toplumda kadın, engelli, sığınmacı ve mülteciler, çocuklar, LGBTİ+, etnik ve dini azınlıklar gibi çeşitli sosyal gruplara yönelik veri toplama ve hizmet üretme amacıyla büyük emeklerle belediyemiz bünyesinde Kadın Danışma Merkezimizi kurduk. Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi ile koordineli olarak çalışmalar yürütecek olan kadın danışma merkezimizi bugün itibariyle hizmete açmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Amacımız Bodrum’da yaşayan kadınlara aile içi şiddet ya da boşanma gibi mağduriyet oluşturabilecek durumlar söz konusu olduğunda, kadınlarımızın işsizlik sorunlarıyla mücadelesinde onlara sosyal, psikolojik ve hukuki olarak danışmanlık hizmeti sağlamaktır."

Emel Çakaloğlu'nun ardından konuşan Bodrum Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel ise şunları söyledi;

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde böylesine önemli bir merkezin açılışını yapmamız belediyemiz adına mutluluk verici. Ancak gönül isterdi ki çok uzun zamandır gündem olan erkek şiddeti, kadının toplumdaki düşüncesel anlamda maruz kaldığı şiddet, hiç olmasın ve böyle merkezlere hiç ihtiyacımız kalmasın."

Konuşmaların ardından Bodrum Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nin açılış kurdelesi Bodrum Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile merkez çalışanları tarafından kesildi.

"BODRUM’DAN ŞİDDETSİZ KENTİ TÜRKİYE’YE YAYMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Açılış sonrası Kadın Danışma Merkezi'ni inceleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Türkiye’de kadın konusunda karnemiz çok kötü. Ülkemiz, hala kadın cinayetleriyle, kadına saldırılarla gündeme geliyor, bu çok üzücü bir şey. Özellikle toplumumuzun henüz cinsiyet eşitliğini ben pek fazla içselleştiremediğini düşünüyorum. Hala kadın erkek eşitliği bizim toplumumuzda kabul görmüş değil. Bu da çok önemli bir algı ve bu algıyı değiştirmek için çaba sarf etmek gerekiyor. 2020 yılında 236 kadının hayatını erkek saldırısıyla kaybetmesi, 131 kadının da faili meçhul şekilde hayatını kaybetmesi söz konusu. O yüzden bu konuda daha çok yol almamız gerektiğini düşünüyoruz. Aslında Bodrum bu konuda biraz daha iyi durumda. Bodrum toplumu kadına bakış açısı bakımından birçok yerden daha iyi ve Bodrum’da mücadeleci kadınlar var. Bu kadınlar zaten bugün burada olmamızın da sebebi. Onlarla beraber öncelikle bir kadın manifestosunu daha sonrasında Avrupa birliği yerel yönetimlerde kadın erkek eşitliği sözleşmesini imzaladık. Ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmaya başladı. Bundan sonra da devam edecek bu çalışmalar. Biliyorsunuz belediye meclisinde toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu kuruldu. Şimdi en kısa zamanda yapacağımız iş de Bodrum’da kadına şiddete karşı bir eylem planı oluşturmak. Bu eylem planıyla ilgili Sabancı Vakfı’ndan bir destek aldık, bir proje kabul edildi. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Daha sonra kadına şiddetle mücadele eylem planını meclisten geçirerek yine Bodrum’un ve Türkiye’nin gündemine taşıyacağız. Bodrum’dan şiddetsiz kenti Türkiye’ye yaymaya çalışacağız. Bizim amacımız bu ve Bodrum’un güçlü kadınlarıyla bunu başarabileceğimize inanıyoruz."

BODRUM'DA KADIN OLMAK

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında "Bodrum'da Kadın Olmak" isimli canlı yayın sohbet programı düzenlendi. Didem Baydar'ın moderatörlüğünde Bodrum Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programının konukları Bodrum Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel, Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, zeytinyağı üreticisi Huri Can, Eğitim-Sen Sekreteri Ada Köse ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras oldu.

ŞİRİN TEKELİ'NİN İSMİ BİTEZ'DE YAŞAYACAK

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 2017 yılında hayatını kaybeden Türkiye'deki ikinci dalga kadın hareketinin içinde öncü olmuş kadın hakları savunucusu, feminist yazar ve aktivist Şirin Tekeli'nin evinin bulunduğu sokağa ismi verildi. Şirin Tekeli'nin isminin verildiği sokakta düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel, Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ve bazı meclis üyeleri ile kadın dayanışma üyeleri katıldı.

YİTİRİLEN HER BİR CAN'A BİR FİDAN

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen "Yitirilen Her Bir Can'a Bir Fidan" fidan dikim etkinliğinin ikincisi düzenlendi.

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle CHP Bodrum Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte koronavirüs salgınıyla mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanı kadınlar anısına fidanlar toprakla buluştu. Fidan dikim etkinliğine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan ve kadınlar katıldı.

BAŞKAN VEKİLİ ve BAŞKAN YARDIMCISINDAN NAZAR BONCUKLU BİLEKLİK

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Bodrum Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Bodrum Belediyesi ana hizmet binasındaki birimleri gezerek kadın çalışanlara nazar boncuklu bileklik hediye etti.

Ayrıca Ege Kadın Buluşmaları kapsamında başlatılan projede Ressam Handan Cinoğlu tarafından Bodrum Gıda Çarşısı'ndaki trafo binası duvarına kadının çok yönlü yüzü resmedildi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için sağlık çalışanlarımıza atfedilmek üzere hazırlanan kadın resmi büyük ilgi gördü.

 

Bodrum'da işçilerin kaldığı konteyner evde çıkan yangın söndürüldü

Bodrum sahilinde nesli tehlike altındaki Akdeniz foku görüntülendi

Boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

Bodrum’da Demokrasi Nöbeti: Uğur Mumcu Ve Aydınlanma Şehitleri Anıldı

Bodrum’da “Kişiye Özel Rant” İsyanı: TMMOB Tepkili

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Zabıta Ekiplerinden Yoğun Denetim

- Sağanak nedeniyle sular altında kalan tarım arazileri dronla görüntülendi

Bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Bodrum’da Okullarda İkinci Dönem Başladı

Başkan Mandalinci "süper babaanne" olarak tanınan Gülsiye Duran'ı ziyaret etti

Atilla Pekdemir Anısına: Ortakent Özel Çocuklar Yaşam Merkezi Yeni Döneme Yenilenerek Giriyor

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

Kardak Krizi’nin 30. Yılında Hafıza, Duygu ve Vefa Aynı Masada Buluştu

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Başkan Aras, 502 milyonluk yol ve altyapı yatırımını yerinde inceledi

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Başkan Tamer Mandalinci’den Pınarlıbelen ve Gökpınar’a Saha Ziyareti

Trafik Kazası: 3 yaralı

Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılacak

Fırtına nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, feribot seferleri iptal edildi.

Belediyeden Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Sürpriz Sinema Gösterimi

Trafik kazasında yaralanan çocuk yaşam mücadelesini kaybetti

Bodrum Belediyesinden Ücretsiz Vücut Analizi Hizmeti

Bodrum 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu önümüzdeki eğitim öğretim yılına tamamlanmış olacak

Yükleniyor

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

CHP’li Cumhur Uzun’dan Yeni Açıklama; Laf Değil İş Üretin!

Metin Ergun’dan İktidar’a: “Türkiye’de zeytinciliği bitirmek mi istiyorsunuz?”

CHP Bodrum’dan Mahalle Temsilcilerine Teşekkür

CHP Muğla’dan Atatürk’süz Karne Tepkisi: “Bu Bir Akıl Tutulmasıdır”

CHP Bodrum: Atatürk’ü Silmeye Kimsenin Gücü Yetmez

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN: “MUĞLA’DA SAVAŞ MI VAR?”

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Armada Praxis Yalıkavakspor’dan Büyük Zafer Bursa’nın Yenilmezlik Serisi Bodrum’da Sona Erdi

THF Kadınlar Süper Ligi’nde Armada Praxis Yalıkavakspor’u Bodrum’da Yoğun Fikstür Bekliyor

Ortakent Yahşi Spor Kulübü, U12 kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı

Tirhandil Cup Kış Trofesi'nin üçüncü etabı tamamlandı

Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia"

Armada Praxis Yalıkavakspor Yıldız Kızlar Türkiye Yarı Final ve Finallerinde Mücadeleye Başladı

08-02-2018

07-02-2018

06-02-2018

05-02-2018

03-02-2018

02-02-2018

01-02-2018

31-01-2018

30-01-2018

29-01-2018

Başkan Aras B40 Zirvesi’nde Kültür, Turizm ve Yerel Demokrasiyi Anlattı

BOOT Düsseldorf Uluslararası Tekne ve Denizcilik Fuarı Denizcilik Dünyasının Küresel Buluşma Noktası Oldu

Muğla'ya geçen yıl 162 kruvaziyerle 227 bin 807 yolcu geldi

Müze ve ören yerleri 2025'te yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

Muğla geçen yıl 3 milyon 461 bin yabancı turisti misafir etti

Bodrum sahillerinde yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşandı

Bodrum'da yat imalatı kış aylarında da aralıksız sürüyor

Bodrum Turizmini Güçlendirecek Projeler Değerlendirildi

Işıklarla süslenen Bodrum, 2026'ya renkli ve enerjik girmeye hazırlanıyor

Enver Kantarmış: Turizm sadece bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda istihdamdır, kültürdür

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9