• BIST 100

    16642,49%1,23
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,31% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6873,87% 5,71
  • Ç. ALTIN

    11786,68% 3,61

Kuvvetli yağış, Belediye ekiplerini seferber etti

Kuvvetli yağış, Belediye ekiplerini seferber etti

GÜNDEM 9.10.2019 08:51:42 432 0
Kuvvetli yağış, Belediye ekiplerini seferber etti

Bodrum Belediyesi, ilçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle meydana gelen göllenme, taşkın ve su baskınlarına anında müdahale etmek için seferber oldu.

Bodrum’da kuvvetli yağış, Belediye ekiplerini seferber etti. Ekipler, tıkanan mazgal ve dere yataklarına müdahale ederken, özellikle gelişi güzel atılan evsel atık ve plastiklerin mazgalları ve dere yataklarındaki kanalları tıkadığı tespit edildi. Yokuşbaşı deresinin kenarına terk edilmiş ve su akışını engelleyen eski bir karavan, Zabıta ekipleri tarafından çekici yardımıyla kaldırıldı.Merkez ve civarında bölgede Fen İşleri Müdürlüğü 82 araç ve 118 personel ile taşkına müdahale etti.Zabıta birimi ekipleri 14 araç, 2 motopomp, 39 personel, Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri ise 45 personel, 3 arazöz, 1 vidanjör, 3 süpürge aracı, 1 silme ve 1 mini süpürge ile tüm birimler sahada anında,on farklı adreste taşkına müdahalelerde bulundu. Ayrıca yağış öncesi ve sonrası bölgede çalışan 17 çöparacı ile mazgal temizlemelerde takviye edilmiştir.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, evlerini su basan ve kalacak yeri olmayan vatandaşların, hasar giderilene kadar otellerde misafir edileceğini açıkladı.

Bodrum’da 8 Ekim Salı günü saat 03.00 civarında başlayan kuvvetli yağış ilçenin merkez, Yokuşbaşı, KonacıkTurgutreis, Bitez, Gümbet, Torba, Gündoğan ve Yalıkavakmahallelerinde etkili oldu. Bodrum genelinde metrekareye ortalama 85 kg yağış düşerken, bazı mahalle ve sokaklar sular altında kaldı. Torba, Yokuşbaşı ve Kumbahçe bölgelerinde toplam 11 evi su basarken maddi hasarlar oluştu.

Belediye Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri yağışın başladığı dakikalardan itibaren sahadaydı. Bodrum Belediye Başkan Vekili Önder Batmaz koordinatörlüğünde müdahale çalışmaları sürdürülürken, Belediye Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt ve Emel Çakaloğlu da taşkınlar nedeniyle mağduriyet yaşanan mahalle, ev ve işyerlerine giderek incelemelerde bulundu. Özellikle dere kanallarından taşan sular, bazı binaların alt katlarını bastı. Yapılan tespit çalışmalarının ardından ilgili birimler, hasar yaşanan ev ve işyerlerine yönlendirilerek suların tahliyesi sağlandı. Zabıta, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler, taşkından etkilenen adreslere giderek temizlik işlemlerini başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Temizlik ekipleri de cadde, sokak ve mazgalları süpürerek temizledi. Ekipler, yarın sabah saatlerinde Bodrum Çarşı Mahallesi’ni arazöz ve süpürge araçlarıyla baştan aşağı temizleyecek.

Bu arada yurt dışında bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, su baskınları nedeniyle mağdur olan vatandaşların ilçedeki otellerde ağırlanması yönünde talimat verdi. Başkan Aras, hasar tespitinin hemen ardından gerekli yardımların vatandaşlara ulaştırılmasını istedi. Bodrum Kaymakamlığı da gelen ihbarların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden takviye ekiplerle birlikte hasar tespit çalışmaları yapmaya başladı.

PANSUMAN TEDBİRLER YERİNE KALICI ÇÖZÜMLER ŞART

Bodrum Belediyesi’nin Çözüm Merkezi’ne su baskını nedeniyle gelen ihbar sayısının 18 olduğu belirlendi. Bodrum Belediyesi, İtfaiye ve MUSKİ ekipleri tarafından yapılan müdahalelerde, dere yataklarındaki kanalların gelişigüzel atılan ev eşyaları, evsel atık ve plastikler nedeniyle tıkandığı tespit edildi. Yokuşbaşı Sanayii bölgesi yanından geçen dere ağzını tıkayan eski bir karavan çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Önder Batmaz, yaşanan olumsuzlukların büyük ölçüde Bodrum’un kronikleşen altyapı problemlerinden kaynaklandığını, dere yataklarındaki çevre tahribatının da büyük etkisi olduğunu belirterek. Batmaz, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Belediyenin tüm imkanlarıyla seferber olacaklarını da kaydetti. Batmaz “Taşkında metrekare başına 80-85 kg yağış düştü.  Bize şu ana kadar 18-19 şikayet var. Hepsine tek tek yerinde ziyaret ettik. Sularının boşaltılmasında yardımcı olduk. Sabah 4 den beri organize bir şekilde olaylara anında müdahale ettik. Bu gecede çalışmaya devam edeceğiz. Tüm ekibimizle ve birimlerimizle vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışacağız. Sorun merkezdeki mazgal tıkanıklıkları değil. Asıl Yukarıdaki suyun şehre inmesini engellemeliyiz. Engellemez isek bunu sıklıkla yaşayacağız gibi görünüyor. Daha önce DSİ yaptığı sel kapanların biran önce yapılmasını, suyun şehre inmesini engellememiz gerekiyor. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun”  diye konuştu.

 

Zabıta Ekiplerinden Yoğun Denetim

- Sağanak nedeniyle sular altında kalan tarım arazileri dronla görüntülendi

Bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Bodrum’da Okullarda İkinci Dönem Başladı

Başkan Mandalinci "süper babaanne" olarak tanınan Gülsiye Duran'ı ziyaret etti

Atilla Pekdemir Anısına: Ortakent Özel Çocuklar Yaşam Merkezi Yeni Döneme Yenilenerek Giriyor

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

Kardak Krizi’nin 30. Yılında Hafıza, Duygu ve Vefa Aynı Masada Buluştu

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Başkan Aras, 502 milyonluk yol ve altyapı yatırımını yerinde inceledi

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Başkan Tamer Mandalinci’den Pınarlıbelen ve Gökpınar’a Saha Ziyareti

Trafik Kazası: 3 yaralı

Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılacak

Fırtına nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, feribot seferleri iptal edildi.

Belediyeden Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Sürpriz Sinema Gösterimi

Trafik kazasında yaralanan çocuk yaşam mücadelesini kaybetti

Bodrum Belediyesinden Ücretsiz Vücut Analizi Hizmeti

Bodrum 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu önümüzdeki eğitim öğretim yılına tamamlanmış olacak

Armada Praxis Yalıkavakspor’dan Büyük Zafer Bursa’nın Yenilmezlik Serisi Bodrum’da Sona Erdi

Başkan Aras B40 Zirvesi’nde Kültür, Turizm ve Yerel Demokrasiyi Anlattı

Gökkuşağı Sanat Atölyesi Çocuklardan Yoğun İlgi Gördü

Muğla’da karada ve denizde yeni ulaşım hatları

Trafik Kazası: 1 yaralı

İkizköy’de 7’den 70’e Direniş! Acele Kamulaştırma Kararına Karşı Dava Açıldı

Belediye Ekiplerinden Fırtına ve Yağış Mesaisi

THF Kadınlar Süper Ligi’nde Armada Praxis Yalıkavakspor’u Bodrum’da Yoğun Fikstür Bekliyor

Yükleniyor

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

CHP’li Cumhur Uzun’dan Yeni Açıklama; Laf Değil İş Üretin!

Metin Ergun’dan İktidar’a: “Türkiye’de zeytinciliği bitirmek mi istiyorsunuz?”

CHP Bodrum’dan Mahalle Temsilcilerine Teşekkür

CHP Muğla’dan Atatürk’süz Karne Tepkisi: “Bu Bir Akıl Tutulmasıdır”

CHP Bodrum: Atatürk’ü Silmeye Kimsenin Gücü Yetmez

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN: “MUĞLA’DA SAVAŞ MI VAR?”

CHP Muğla İl Örgütü Bodrum’da Toplandı

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN’DAN ASGARİ ÜCRET ÇIKIŞI

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Armada Praxis Yalıkavakspor’dan Büyük Zafer Bursa’nın Yenilmezlik Serisi Bodrum’da Sona Erdi

THF Kadınlar Süper Ligi’nde Armada Praxis Yalıkavakspor’u Bodrum’da Yoğun Fikstür Bekliyor

Ortakent Yahşi Spor Kulübü, U12 kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı

Tirhandil Cup Kış Trofesi'nin üçüncü etabı tamamlandı

Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia"

Armada Praxis Yalıkavakspor Yıldız Kızlar Türkiye Yarı Final ve Finallerinde Mücadeleye Başladı

Sipay Bodrum FK: 1 - Özbelsan Sivasspor: 2

08-02-2018

07-02-2018

06-02-2018

05-02-2018

03-02-2018

02-02-2018

01-02-2018

31-01-2018

30-01-2018

29-01-2018

Başkan Aras B40 Zirvesi’nde Kültür, Turizm ve Yerel Demokrasiyi Anlattı

BOOT Düsseldorf Uluslararası Tekne ve Denizcilik Fuarı Denizcilik Dünyasının Küresel Buluşma Noktası Oldu

Muğla'ya geçen yıl 162 kruvaziyerle 227 bin 807 yolcu geldi

Müze ve ören yerleri 2025'te yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

Muğla geçen yıl 3 milyon 461 bin yabancı turisti misafir etti

Bodrum sahillerinde yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşandı

Bodrum'da yat imalatı kış aylarında da aralıksız sürüyor

Bodrum Turizmini Güçlendirecek Projeler Değerlendirildi

Işıklarla süslenen Bodrum, 2026'ya renkli ve enerjik girmeye hazırlanıyor

Enver Kantarmış: Turizm sadece bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda istihdamdır, kültürdür

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9