• BIST 100

    16746,52%0,30
  • DOLAR

    43,49% 0,05
  • EURO

    51,41% -0,04
  • GRAM ALTIN

    7055,16% 2,12
  • Ç. ALTIN

    12059,81% 2,22

AKUT Bodrum Ekibi gönüllü adayları ile buluşuyor

AKUT Bodrum Ekibi gönüllü adayları ile buluşuyor

GÜNDEM 8.01.2019 07:40:54 1179 0
AKUT Bodrum Ekibi gönüllü adayları ile buluşuyor

AKUT Bodrum Ekibi üç ayda bir gerçekleştirdiği yeni gönüllü alımı için gönüllü adayları ile buluşuyor. Kurulduğu 2008 yılıdan bu güne kadar, Van depremi dahil olmak üzere karada ve denizde İnsan kurtarmadan yangına, yavru bir kedi den 800 kg lık hamile ineğe, sosyal sorumluluk projelerinden toplum bilinçlendirmesine kadar, ülkemiz ve canlılar için faydalı her konuda çalışmalarını sürdüren AKUT Bodrum Ekibi, üçer aylık rutin programı çerçevesinde, gönüllü olmak isteyenler için 8 Ocak Salı akşamı saat 19:00 ile 21:00 arasında, Konacık mahallesi, Gaz Deresi Caddesindeki (Tüvtürk Araç Muayene ist. Yanı) AKUT Kürşat Avcı Operasyon ve Eğitim Merkezinde tanışma toplantısı düzenliyor.

1999 yılından beri Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında bulunan Arama Kurtarma Danışma Kurulu INSARAG’ın üyesi olan AKUT, tüm dünyada uluslararası standartlara uygun, arama-kurtarma ekipleri içinde deprem konusunda en deneyimli ve bilgili ekiplerden biri haline gelmiştir. INSARAG standartlarına göre “Ağır Arama-Kurtarma Ekibi” (Heavy) ve “Orta Ölçekli Arama-Kurtarma Ekibi” (Medium) olmak üzere gerçekleşen sınıflandırma içerisinde AKUT, “Sınıflandırılmış Orta Seviye Ekip” grubunda Türkiye’de bu sertifikayı alarak ilk olmuştur.

Gücünü vatan, insan ve canlı sevgisinden alan AKUT, bugün ülke genelinde 30 ekibi ve kurulma çalışmaları devam eden yeni ekipleriyle, sayısı her geçen gün artan gönüllüleriyle, çalışmalarına özveri ve kararlılıkla devam eden bir arama-kurtarma grubudur.

Türkiye’nin en güvendiği kurumlardan biri olan AKUT, sosyal sorumluluk anlayışıyla toplumu bilinçlendirme faaliyetlerine de aralıksız devam ederken, Doğa, Sel-Akarsu, Kentsel (Deprem), Teknik Dağ ( Yüksekte İple Erişim) ve Yangın ana başlıklarındaki arama kurtarma konularında, 2019 yılını eğitim yılı ilan etmiş, yıl sonuna kadar, bu Ocak döneminde katılacak gönüllülerin eğitimlerini tamamlayıp, mümkün olduğu kadar sertifikalandırılmalarını planlamaktadır.

Bütün bu çalışmalarını karşılıksız yardımseverlik ve gönüllülük esası ile gerçekleştiren Bodrum ekibi, Birinci dereceden DEPREM ve SEL riski taşıyan, iklimsel olarak yangın ve yarımada olması nedeniyle, deniz kazaları riskinin çok yoğun olduğu bölgemizde, daha etkin ve bilgili gönüllülerin oluşturulmasının gerekliliği doğrultusunda böyle bir buluşma ihtiyacı doğduğunu bildirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan AKUT Bodrum Ekip lideri Sadettin USLU ’’ Amacımız, ana afetin DEPREM olduğu, depremin de bir çok afeti tetiklediği ülkemizde, halkımızın duyarlılığını artırmak gerekmektedir. Her şeyi devletten beklemek doğru bir yaklaşım değildir. Dolayısıyla bir afette ilk 12 saat çok çok önemlidir. Bu nedenle gönüllü sayımızın artması, hem halkımızın bilinçlendirilmesi, hem de olası bir afette yetkin ve bilinçli kişi sayısının artmış olması, afetin o oranda az hasarla atlatılması demektir. Bizim dinamik, operasyonel ekibe ihtiyacımız olduğu kadar, gerek operasyonların lojistiğinde, gerekse sosyal sorumluluk projelerimizin oluşturulmasında gönüllü desteğine her zaman ihtiyacımız vardır. Zaman zaman yeterlilik belgesi, kişilerin sporcu belgesi, işsiz olması zorunluluğu gibi yanlış bilgileri oluyor. Herhangi bir konuda yeterlilik belgesi olanlar tabiî ki tercihimizdir. Herkesin bir yeteneği mutlaka vardır. O yeteneğini burada değerlendirebilirler. Ancak biz de, gerek arama -kurtarma konularında, gerekse ilk yardım konularında gerekli eğitimleri uluslar arası standartlarda veriyoruz. Genel merkezimiz 2019 yılını da bu nedenle eğitim yılı ilan etti. Biraz zorlu geçecek ama söz konusu canlar olunca bu hassasiyetimizin makul karşılanacağını biliyoruz. Resmi dairelerde çalışanların yasal olarak izinli sayılmaları zaten mümkün. Tüm bu soruları cevaplamak ve birbirimizi tanıyıp bir başlangıç yapmak adına bu toplantıyı yapıyoruz. Bir ev hanımı, iş adamı, doktor, öğretmen, emekli de gönüllümüz olabilir. Herkesin yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır. Bodrum’da bir deprem olması durumunda birçok yola araç giremeyecek. İnsanlar ilk etapta kendi kendilerini kurtarmak durumunda kalır böyle durumlarda. Enkaz altına nasıl müdahale edilebileceğini, temel ilkyardımı bilmeleri işte bu nedenle çok önemli. Bir cana el vermek isteyen herkesi bekleriz. Toplantıya katılmak isteyenler 0252 317 0 911 numaralı telefonu arayabilir.’’ dedi.

 

 

Bodrum'da işçilerin kaldığı konteyner evde çıkan yangın söndürüldü

Bodrum sahilinde nesli tehlike altındaki Akdeniz foku görüntülendi

Boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

Bodrum’da Demokrasi Nöbeti: Uğur Mumcu Ve Aydınlanma Şehitleri Anıldı

Bodrum’da “Kişiye Özel Rant” İsyanı: TMMOB Tepkili

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Zabıta Ekiplerinden Yoğun Denetim

- Sağanak nedeniyle sular altında kalan tarım arazileri dronla görüntülendi

Bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Bodrum’da Okullarda İkinci Dönem Başladı

Başkan Mandalinci "süper babaanne" olarak tanınan Gülsiye Duran'ı ziyaret etti

Atilla Pekdemir Anısına: Ortakent Özel Çocuklar Yaşam Merkezi Yeni Döneme Yenilenerek Giriyor

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

Kardak Krizi’nin 30. Yılında Hafıza, Duygu ve Vefa Aynı Masada Buluştu

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Başkan Aras, 502 milyonluk yol ve altyapı yatırımını yerinde inceledi

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Başkan Tamer Mandalinci’den Pınarlıbelen ve Gökpınar’a Saha Ziyareti

Trafik Kazası: 3 yaralı

Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılacak

Fırtına nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, feribot seferleri iptal edildi.

Belediyeden Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Sürpriz Sinema Gösterimi

Trafik kazasında yaralanan çocuk yaşam mücadelesini kaybetti

Bodrum Belediyesinden Ücretsiz Vücut Analizi Hizmeti

Bodrum 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu önümüzdeki eğitim öğretim yılına tamamlanmış olacak

Yükleniyor

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

CHP’li Cumhur Uzun’dan Yeni Açıklama; Laf Değil İş Üretin!

Metin Ergun’dan İktidar’a: “Türkiye’de zeytinciliği bitirmek mi istiyorsunuz?”

CHP Bodrum’dan Mahalle Temsilcilerine Teşekkür

CHP Muğla’dan Atatürk’süz Karne Tepkisi: “Bu Bir Akıl Tutulmasıdır”

CHP Bodrum: Atatürk’ü Silmeye Kimsenin Gücü Yetmez

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN: “MUĞLA’DA SAVAŞ MI VAR?”

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Armada Praxis Yalıkavakspor’dan Büyük Zafer Bursa’nın Yenilmezlik Serisi Bodrum’da Sona Erdi

THF Kadınlar Süper Ligi’nde Armada Praxis Yalıkavakspor’u Bodrum’da Yoğun Fikstür Bekliyor

Ortakent Yahşi Spor Kulübü, U12 kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı

Tirhandil Cup Kış Trofesi'nin üçüncü etabı tamamlandı

Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia"

Armada Praxis Yalıkavakspor Yıldız Kızlar Türkiye Yarı Final ve Finallerinde Mücadeleye Başladı

08-02-2018

07-02-2018

06-02-2018

05-02-2018

03-02-2018

02-02-2018

01-02-2018

31-01-2018

30-01-2018

29-01-2018

Başkan Aras B40 Zirvesi’nde Kültür, Turizm ve Yerel Demokrasiyi Anlattı

BOOT Düsseldorf Uluslararası Tekne ve Denizcilik Fuarı Denizcilik Dünyasının Küresel Buluşma Noktası Oldu

Muğla'ya geçen yıl 162 kruvaziyerle 227 bin 807 yolcu geldi

Müze ve ören yerleri 2025'te yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

Muğla geçen yıl 3 milyon 461 bin yabancı turisti misafir etti

Bodrum sahillerinde yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşandı

Bodrum'da yat imalatı kış aylarında da aralıksız sürüyor

Bodrum Turizmini Güçlendirecek Projeler Değerlendirildi

Işıklarla süslenen Bodrum, 2026'ya renkli ve enerjik girmeye hazırlanıyor

Enver Kantarmış: Turizm sadece bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda istihdamdır, kültürdür

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9