• BIST 100

    16696,88%1,56
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,51% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7104,26% 2,84
  • Ç. ALTIN

    11786,68% 0,00

Güney Ege sahilleri yaza hazır

Güney Ege sahilleri yaza hazır

Turizm 1.05.2018 08:59:20 929 0
Güney Ege sahilleri yaza hazır
Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip şehri Muğla'daki turistik tesisler, plajlar ve işletmeler yeni sezona hazır.
 
Coğrafyası, tarihi ve kültürel özellikleri dolayısıyla "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan ve her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan Muğla, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelecek turistlere unutulmaz tatil imkanları sunuyor.
 
Deniz, kum ve güneşin yanı sıra farklı medeniyetlere ait izleri bünyesinde barındıran kentteki tesislerde, yaklaşık 260 bin yatak kapasitesi bulunuyor.
 
Muğla'nın turistik ilçeleri Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça, Ula, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerindeki turistik tesisler ile plajlar ve işletmeler de yeni sezon hazırlıklarını tamamlamak üzere.
 
Uluslararası Sakin Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği'nin "sakin kent" ilan ettiği Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde, çoğunluğu pansiyon ve butik otellerden oluşan işletmelerde sezon için rezervasyonlar dolmaya başladı.
 
Gökova Körfezi'nde gün batımını izlemek isteyen turistlerin uğrak yeri Akyaka Mahallesi, her geçen gün artan ziyaretçi sayısıyla dikkati çekiyor. Bölgede bulunan Akyaka sahili, Çınar, Turnalı ve Akçapınar sahillerinde de hazırlıklar tamamlandı.
 
Akyaka'yı tercih eden ziyaretçiler, mavi bayraklı sahilde güneşlenip, Gökova Körfezinin serin suyunda yüzerek tatillerini gönüllerince eğlenerek geçiriyor.
 
Fethiye'de Çalış Turizm Tanıtma Derneği ekiplerince Foça Mahallesindeki plaj, traktöre bağlanan taş toplama ve kum eleme aracıyla temizlendi.
 
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞ-DER) Başkanı ve otel İşletmecisi Mete Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngilizler başta olmak üzere birçok yabancı turistin Fethiye'yi ziyaret ettiğini söyledi.
 
Bölgede son 6 yıldır sahillerde temizlik çalışması yaptıklarını anlatan Ay, "Bu sezon içinde 10 gündür hummalı bir şekilde sahillerde temizlik yapıyor ve kumları düzlüyoruz. Biz bunu kış sezonunda yaşanan fırtına ve denizden gelen maddeleri temizlemek için yapıyoruz. Çünkü bu atıkların içinde cam, demir, tahta ve büyük taşlar var. Biz bunları her sezon başında bir traktör ve özel bir makine ile temizliyoruz. Sezon başlamadan plajlarımızı pırıl pırıl yapıyoruz." dedi.
 
Özellikle Çalış Plajı'nın, caretta caretta kaplumbağalarının yumurta bıraktığı bir alan olduğunu vurgulayan Ay, burada son 6 yıldır yürüttükleri çalışma sayesinde kumun kalitesinin arttığını söyledi. Ay, kumsalda carettaların yumurtlama, yuva ve kafes sayısı artış yaşandığını kaydetti.
 
 Bölgeye gelen ziyaretçilerin yürütülen çalışmadan çok memnun olduklarını ifade eden Ay, plajların halkın kullanımına açık alanlar olduğunu, turizm sezonunun başlamasıyla da görevliler tarafından gün içerisinde iki defa temizlik yapıldığını dile getirdi.
 
- "Rezervasyonlarda İspanya'yı geçtik"
 
Bu yıl ki turizm sezonunda çok umutlu olduklarına işaret eden Ay, "Sezonun iyi geçmesini bekliyoruz. Bu sene rezervasyonlarda İspanya'yı geçtik. İngiliz, Alman ve Rusları bu yıl plajlarımızda bol bol konuk edeceğiz. Onların bölgemize gelmesi sezonun dolu dolu geçmesini sağlıyor. Bizim amacımız gelen misafirlerimizin buradan memnun ayrılması." diye konuştu.
 
- "Tüm hazırlıklar tamamlandı"
 
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, ilçede yaz sezonu için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
 
Bodrum'daki plajlarda hazırlık çalışmalarının yapıldığını ifade eden Kavala, "Otellerimizin önlerinde bulunan plajlar ve deniz kenarları tamamen hazır. Halkın genel olarak kullandığı plajlarda yerel yönetimlerimiz tarafından dizayn edildi. Hatta kullanıma açıldı." diye konuştu.
 
Kavala, Bodrum'un 2018 turizm sezonuna hazır olduğunu, yerli ve yabancı turistleri beklediklerini kaydetti.
 
-"Sezondan beklentimiz yüksek"
 
Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) Genel Sekreteri Kemal Özyurt da 2018 turizm sezonundan beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.
İlçedeki bazı otellerin mart ayından itibaren açılmaya başladığını anlatan Özyurt, "Otellerin sahillerinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Belediye de çevre düzenlemesi anlamında ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Bu sezon son iki-üç sezonun üzerinde bir artışla geçecek." dedi.
 
- "İngiliz pazarında çok iyi bir artış var"
 
Bodrum'un her zaman marka bir şehir olduğuna dikkati çeken Özyurt, "Almanya başta olmak üzere bazı ülkelerden uçak seferleri başladı. İngiliz pazarında çok iyi bir artış var. Yerli turistler yine Bodrum'u tercih edecek. Çok iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.
 
Bodrum'da otel işletmecisi Cemil Moralılar da tesislerini 16 Mart'ta hizmete açtıklarını ifade etti.
 
Yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladıklarını belirten Moralılar, "Her şeyimizle hazırız. Misafirlerimizin rahatlığı için kış ayından itibaren hazırlıklarımızı sürdürdük. Tamirat ve tadilat çalışmalarımızı da bitirdik. Yeniliklerimizle güzel bir sezon geçireceğiz." değerlendirmesini yaptı.
 
- "Yerli turist beklentimiz yüksek"
 
Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur da bu sezon gerek otel sektörü, gerekse acentelerin yerli turizme karşı ciddi avantajlar sağladığını kaydetti.
 
Bölgelerinin özellikle kültür turizminde ön planda olduğunu vurgulayan Okutur, bu sezon yerli turist beklentilerinin büyük olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
"Yerli turistler bu yıl tahmin edilemeyecek düzeyde avantajlarla tatil yapma olanağı bulacak. Biz de misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Bölgemizdeki turistik tesisler de artık son hazırlıklarını yapıyor."
 
- Marmaris turistleri bekliyor 
 
Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te ise oteller, turistik işletmeler ve sahiller sezona hazırlanıyor. Kumsal temizliğinin yanı sıra büyük taşları ayıklayan işletmeler özel kumlarla da yerli ve yabancı turistler için hazırlık yapıyor.
 
5 yıldızlı tesislerde kumsallarını hazır hale getirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Tesislerin operasyon ekipleri sahillerde kumsalların temizliği ve bakımları için mesai harcıyor.
 
Marmaris Belediyesi temizlik ekipleri ise halk plajı ve sahil yollarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kumları havalandırarak özel eleme makinesiyle eleyip, tırmıklayıp düzeltmesinin ardından dezenfekte ediyor.
 
Fen İşleri Müdürü Özgür Han, Marmaris, İçmeler, Bozburun, Selimiye ve Söğüt mahallerinde halk plajı oluşturduklarını söyledi. Ekiplerin kaliteli bir halk plajı oluşturmak için gayret gösterdiğini anlatan Han, "Plajlardaki kumları havalandırıp, özel eleme makinesiyle eleyip düzelterek dezenfekte ettik. Halk plajında oluşacak bakteri, mikroorganizma ve funga gibi sağlığa zararlı konuların önüne geçiyoruz." dedi. Han, halk plajının kumunun kalitesini arttırmak için Aydın'ın Çine ilçesinden 2 bin 500 ton kum getirip serdiklerini, Marmaris'in halk plajlarının 5 yıldızlı tesislerden bir adım önde olmasını istediklerini dile getirdi.
 

Bodrum'da işçilerin kaldığı konteyner evde çıkan yangın söndürüldü

Bodrum sahilinde nesli tehlike altındaki Akdeniz foku görüntülendi

Boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

Bodrum’da Demokrasi Nöbeti: Uğur Mumcu Ve Aydınlanma Şehitleri Anıldı

Bodrum’da “Kişiye Özel Rant” İsyanı: TMMOB Tepkili

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Zabıta Ekiplerinden Yoğun Denetim

- Sağanak nedeniyle sular altında kalan tarım arazileri dronla görüntülendi

Bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Bodrum’da Okullarda İkinci Dönem Başladı

Başkan Mandalinci "süper babaanne" olarak tanınan Gülsiye Duran'ı ziyaret etti

Atilla Pekdemir Anısına: Ortakent Özel Çocuklar Yaşam Merkezi Yeni Döneme Yenilenerek Giriyor

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

Kardak Krizi’nin 30. Yılında Hafıza, Duygu ve Vefa Aynı Masada Buluştu

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Başkan Aras, 502 milyonluk yol ve altyapı yatırımını yerinde inceledi

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Başkan Tamer Mandalinci’den Pınarlıbelen ve Gökpınar’a Saha Ziyareti

Trafik Kazası: 3 yaralı

Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılacak

Fırtına nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, feribot seferleri iptal edildi.

Belediyeden Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Sürpriz Sinema Gösterimi

Trafik kazasında yaralanan çocuk yaşam mücadelesini kaybetti

Bodrum Belediyesinden Ücretsiz Vücut Analizi Hizmeti

Bodrum 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu önümüzdeki eğitim öğretim yılına tamamlanmış olacak

Yükleniyor

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

CHP’li Cumhur Uzun’dan Yeni Açıklama; Laf Değil İş Üretin!

Metin Ergun’dan İktidar’a: “Türkiye’de zeytinciliği bitirmek mi istiyorsunuz?”

CHP Bodrum’dan Mahalle Temsilcilerine Teşekkür

CHP Muğla’dan Atatürk’süz Karne Tepkisi: “Bu Bir Akıl Tutulmasıdır”

CHP Bodrum: Atatürk’ü Silmeye Kimsenin Gücü Yetmez

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN: “MUĞLA’DA SAVAŞ MI VAR?”

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Armada Praxis Yalıkavakspor’dan Büyük Zafer Bursa’nın Yenilmezlik Serisi Bodrum’da Sona Erdi

THF Kadınlar Süper Ligi’nde Armada Praxis Yalıkavakspor’u Bodrum’da Yoğun Fikstür Bekliyor

Ortakent Yahşi Spor Kulübü, U12 kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı

Tirhandil Cup Kış Trofesi'nin üçüncü etabı tamamlandı

Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia"

Armada Praxis Yalıkavakspor Yıldız Kızlar Türkiye Yarı Final ve Finallerinde Mücadeleye Başladı

08-02-2018

07-02-2018

06-02-2018

05-02-2018

03-02-2018

02-02-2018

01-02-2018

31-01-2018

30-01-2018

29-01-2018

Başkan Aras B40 Zirvesi’nde Kültür, Turizm ve Yerel Demokrasiyi Anlattı

BOOT Düsseldorf Uluslararası Tekne ve Denizcilik Fuarı Denizcilik Dünyasının Küresel Buluşma Noktası Oldu

Muğla'ya geçen yıl 162 kruvaziyerle 227 bin 807 yolcu geldi

Müze ve ören yerleri 2025'te yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

Muğla geçen yıl 3 milyon 461 bin yabancı turisti misafir etti

Bodrum sahillerinde yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşandı

Bodrum'da yat imalatı kış aylarında da aralıksız sürüyor

Bodrum Turizmini Güçlendirecek Projeler Değerlendirildi

Işıklarla süslenen Bodrum, 2026'ya renkli ve enerjik girmeye hazırlanıyor

Enver Kantarmış: Turizm sadece bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda istihdamdır, kültürdür

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9