16696,88%1,56
43,50% 0,06
51,51% 0,16
7104,26% 2,84
11786,68% 0,00
Gazeteci ve Spor Yazarı Erol Dolu Bodrum Yarımada Gazetesi arşivlerinde Bodrum’un eski spor faaliyetlerini araştırdı.
Gazetemiz Bodrum Yarımada’nın arşivleri, gazeteci Erol Dolu’nun Muğla genelinde yaptığı geçmiş yıllara ait spor faaliyetleri hakkındaki araştırmasına kaynak oldu. Dolu, ilçe ilçe Muğla’nın spor arşivini derliyor.
Aslen Ortaca-Dalyan’lı olan ve 28 yıldır Fethiye’de yaşayan Gazeteci, Spor Yazarı ve serbest atletizm sporcusu Erol Dolu, gazetemiz Bodrum Yarımada’nın yıllar önce yayınlanan arşivlerinden Bodrum’da geçmiş yıllarda yapılan spor faaliyetlerini araştırdı. Aylık olarak yayınlayarak Muğla ve ilçelerindeki spor ve basın camiasına ücretsiz olarak ulaştırdığı Muğla’da Sportmence isimli bültene de imza atan Erol Dolu, araştırması hakkında gazetemize şunları söyledi:
Araştırmasının Bodrum sonuçları Muğla’da Sportmence’nin 18. sayısında yer alacak
“Bodrum, Muğla’nın ve Türkiye’nin dünyaya açılan pençelerinden önemli bir ilçesi. Daha önceleri de biliyordum Bodrum’da da çok spor etkinliği oluyor. Bunun için Bodrum’da geçmiş yıllarda yapılan spor faaliyetlerini inceliyorum. Bu bilgileri Ocak 2017 tarihinde Muğla’da Sportmence’nin 18. sayısında yayınlayacağım.
“İlçeleriyle beraber Muğla Bölgesi Turizm’de olduğu gibi spor faaliyetleri açısından da önemli bir bölgedir. Spor Basını bu konunun da bilincinde olmalıdır. Buradan da yararlı bilgiler elde ettim. Bunların hepsini yayınlayacağım. Bodrum Yarımada Gazetesinin düzenli bir arşivi var. Bu arşiv bu şekilde devam ettirilerek muhafaza edilmelidir. Buradan Bodrum’da geçmiş yıllarda önemli spor faaliyetleri gerçekleşmiş olduğunu gördüm.” dedi.
Erol Dolu kimdir?
Muğla bölgesini temsilen 27 yıl lisanlı atletizm yaptı. 1979’dan bu yana Muğla’da amatör spor dalları konusunda yazılar yazıyor ve muhabirlik yapıyor. Ağustos 2015 tarihinden bu yana aylık olarak, başta atletizm olmak üzere tüm amatör spor dallarının sorunları hakkında konuları ele alan “Muğla’da Sportmence” isminde bir bülten gazetesi hazırlıyor. Bu gazete Muğla ve ilçelerinde gerçekleşen spor faaliyetleri yer alıyor. Ayrıca Marmaris’te yayınlanan Çağdaş Marmaris Gazetesi’nde muhabirlik ve köşe yazarlığı yapıyor.
Dolu, Muğla yerel basınında amatör spor konusunda yazdığı yazılar dolayısıyla Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Anadolu Basını Özendirme Yarışması’nda 1996 - Yılın Spor Yazarı ödülünü aldı. Dolu’nun bu güne kadar çeşitli basın kuruluşlarından verilen 18 ödülü bulunuyor.