• BIST 100

    16696,88%1,56
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,51% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7104,26% 2,84
  • Ç. ALTIN

    11786,68% 0,00

“Olmayan olayları olmuş gibi paylaşanlar” için

“Olmayan olayları olmuş gibi paylaşanlar” için

E-GAZETE 24.05.2017 10:45:15 4135 0
“Olmayan olayları olmuş gibi paylaşanlar” için

Muğla genelindeki oda, birlik, dernek yöneticilerinin katılımı ile Muğla Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Terör ve Terör olayları’ seminerinde konuşan Vali Amir Çiçek, sosyal medya kanalıyla olmayan olayları olmuş gibi paylaşanlar hakkında Siber Suçların devreye girdiğini açıkladı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü, ilçelerde gerçekleştirdiği terör ve terör olayları ile ilgili bilgilendirme toplantısının sonuncusunu Muğla Emniyet Müdürlüğü Gaffar Okkan toplantı salonunda Muğla genelindeki turizm sektörü temsilcileri, odalar ve dernekler ile yaptı. Toplantıya Vali Amir Çiçek ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Numan Öksüz de katıldı. 

“Terörizm kesinlikle ve kesinlikle sınır aşan küresel nitelikli bir olgudur”

Turizmin küresel ekonomi yaratan çok önemli bir aktivite olduğunu belirten Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, “Ülkemiz ekonomisi açısından da turizmin çok önemli bir yer tuttuğunu ve ilimiz Muğla açısından da turizmini en önemli gelir kaynaklarından birisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Yaklaşık 3 milyon civarında yabancı turistin, bir o kadar da yerli turistin sirküle olduğu, dünya açısından da çok önemli bir destinasyona sahip bir il Muğla. Terörizm en basit anlamıyla siyasal şiddet demektir. Politik bir amacı olan, bir organizasyonu olan, emir komuta içerisinde faaliyet gösteren, diğer çıkar amaçlı suç örgütlerinden farklılık gösteren, temel hedefinin siyasal hedefler olduğu bir yapıdır. Terörizm, aslında ırk, din, dil, coğrafya farkı gözetmez. Bir turist, bir yerli fark etmez, her an terörizmin hedefi olabilir. Terörizm kesinlikle ve kesinlikle sınır aşan küresel nitelikli bir olgudur” dedi.

“300 MOBESE varsa, 100 bin de vatandaşımızın gözü var”

Demokrasinin beşiği denilen, demokratik uygulamalarla dünyada lider pozisyonunda bulunan ülkelerin muhatap oldukları, karşı karşıya kaldıkları terör olayları karşısında çok sıkı önlemler alabildiğini söyleyen Çetinkaya, “Muğla’nın özellikle büyük turistik ilçelerinde Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerimiz tarafından terörist girişimlere karşı çok değişik önlemler alınmaktadır. Bütün ilçelerimizde güvenlik kamera ve MOBESE sistemleri bulunmaktadır. Bizler emniyet güçleri olarak önlem alıyoruz. Fakat bize katkı veren en önemli unsur sizlersiniz. Ne kadar güvenlik kamerası olursa olsun, esnafın, vatandaşın, işletmecilerin, sektörde çalışan işçilerimizin bu konuda bizlere yardımcı olması gerekir. Güvenlik güçleri olarak sizlerden bu konuda özellikle dikkat edilmesi gereken konular üzerinde durmak istiyorum. Emlakçılarımızdan günübirlik kiralanan konutlarda kalan vatandaşlar ile ilgili bizlere bilgi verilmesi gerekir. Bunun yanında işletmelerin mevsimlik çalışan işçilerin güvenlik güçlerine bildirilmesi, kimlik bildirimlerinin yapılması, turistik yat ve tur işletmelerinin şüphelendikleri kişiler ile ilgili 112 veya bildiği, tanıdığı, polis, jandarmaya veya Sahil Güvenlik ekiplerimize anında bilgi vermesi gerekir. Bunun yanında özel güvenlik personellerimiz de çok dikkatli olmaları ve işlerini önemsemelerini istiyoruz. Eğer bir ilçemizde 300 MOBESE varsa, 100 bin de vatandaşımızın gözü var. Bu bizim en büyük güvencemiz” dedi.

“Siber Suçlar devreye giriyor”

Toplantıya katılan Muğla Valisi Amir Çiçek, kimsenin endişesi olmaması gerektiğini belirterek, “İngiltere’de gece bir patlama oldu. İngiltere terör demiyor, patlama diyor. Türkiye’de olsa, patlama, terör diyerek bir algı oluşturulur. Turizm öyle bir olaydır ki, üç yıldır çalıştığımı ve sahada olan birisi olarak turizm çok esnek ve çok hassastır. Özellikle güvenlik konusunda bir olumsuzluk olduğu anda bir anda yön değişir. Adi bir asayiş olayı birden büyütülerek bir algı oluşturuluyor. Bu konuda medyamızı teşekkür ediyorum. Hem mahalli medyamız, hem de ulusal medya temsilcilerimiz bu konuda çok hassas davranıyorlar. Bizim gibi bu hassasiyeti onlar da taşıyorlar. Ama bazıları var, hiç turizm ile ilgisi olmayan, medya ile ilgisi olmayan, bazı olaylar bir bakıyorsunuz sosyal medya büyütülüyor. Ama yine kendi içimizde, sosyal medyayı iyi kullanan nedense böyle olumsuzluklardan kendine göre mutlu olan bir kesim var. Onlarla da iyi mücadele ediyoruz. Arkadaşlarımı söylüyorum. Bu konuda Siber Suçları faaliyete geçireceksiniz diye. Öyle asılsız, ortada herhangi bir şey yok, turizmi olumsuz etkileyecek ve bu gayret içinde olanlar için de hukuki olarak yaptırımı var. Bu konuda basının hiç alakası yok, bu konuda basını suçlayamazsınız. Bunun önüne geçmemiz elbette ki mümkün olmayabilir ama kusura bakmasınlar gece gündüz Siber Suçları faaliyet geçiriyoruz. Bunu ilk defa söylüyorum. Turizm için bunu yapacağız. Herkesin bir haberleşme özgürlüğü, haberleşecek. Ama bu haberleşme değil, doğru olmayan bir şeyi algı oluşturmak için yaymaktır” dedi. (İHA)

Bodrum'da işçilerin kaldığı konteyner evde çıkan yangın söndürüldü

Bodrum sahilinde nesli tehlike altındaki Akdeniz foku görüntülendi

Boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

Bodrum’da Demokrasi Nöbeti: Uğur Mumcu Ve Aydınlanma Şehitleri Anıldı

Bodrum’da “Kişiye Özel Rant” İsyanı: TMMOB Tepkili

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Zabıta Ekiplerinden Yoğun Denetim

- Sağanak nedeniyle sular altında kalan tarım arazileri dronla görüntülendi

Bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Bodrum’da Okullarda İkinci Dönem Başladı

Başkan Mandalinci "süper babaanne" olarak tanınan Gülsiye Duran'ı ziyaret etti

Atilla Pekdemir Anısına: Ortakent Özel Çocuklar Yaşam Merkezi Yeni Döneme Yenilenerek Giriyor

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

Kardak Krizi’nin 30. Yılında Hafıza, Duygu ve Vefa Aynı Masada Buluştu

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Başkan Aras, 502 milyonluk yol ve altyapı yatırımını yerinde inceledi

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Başkan Tamer Mandalinci’den Pınarlıbelen ve Gökpınar’a Saha Ziyareti

Trafik Kazası: 3 yaralı

Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılacak

Fırtına nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, feribot seferleri iptal edildi.

Belediyeden Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Sürpriz Sinema Gösterimi

Trafik kazasında yaralanan çocuk yaşam mücadelesini kaybetti

Bodrum Belediyesinden Ücretsiz Vücut Analizi Hizmeti

Bodrum 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu önümüzdeki eğitim öğretim yılına tamamlanmış olacak

Yükleniyor

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

CHP’li Cumhur Uzun’dan Yeni Açıklama; Laf Değil İş Üretin!

Metin Ergun’dan İktidar’a: “Türkiye’de zeytinciliği bitirmek mi istiyorsunuz?”

CHP Bodrum’dan Mahalle Temsilcilerine Teşekkür

CHP Muğla’dan Atatürk’süz Karne Tepkisi: “Bu Bir Akıl Tutulmasıdır”

CHP Bodrum: Atatürk’ü Silmeye Kimsenin Gücü Yetmez

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN: “MUĞLA’DA SAVAŞ MI VAR?”

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Armada Praxis Yalıkavakspor’dan Büyük Zafer Bursa’nın Yenilmezlik Serisi Bodrum’da Sona Erdi

THF Kadınlar Süper Ligi’nde Armada Praxis Yalıkavakspor’u Bodrum’da Yoğun Fikstür Bekliyor

Ortakent Yahşi Spor Kulübü, U12 kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı

Tirhandil Cup Kış Trofesi'nin üçüncü etabı tamamlandı

Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia"

Armada Praxis Yalıkavakspor Yıldız Kızlar Türkiye Yarı Final ve Finallerinde Mücadeleye Başladı

08-02-2018

07-02-2018

06-02-2018

05-02-2018

03-02-2018

02-02-2018

01-02-2018

31-01-2018

30-01-2018

29-01-2018

Başkan Aras B40 Zirvesi’nde Kültür, Turizm ve Yerel Demokrasiyi Anlattı

BOOT Düsseldorf Uluslararası Tekne ve Denizcilik Fuarı Denizcilik Dünyasının Küresel Buluşma Noktası Oldu

Muğla'ya geçen yıl 162 kruvaziyerle 227 bin 807 yolcu geldi

Müze ve ören yerleri 2025'te yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

Muğla geçen yıl 3 milyon 461 bin yabancı turisti misafir etti

Bodrum sahillerinde yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşandı

Bodrum'da yat imalatı kış aylarında da aralıksız sürüyor

Bodrum Turizmini Güçlendirecek Projeler Değerlendirildi

Işıklarla süslenen Bodrum, 2026'ya renkli ve enerjik girmeye hazırlanıyor

Enver Kantarmış: Turizm sadece bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda istihdamdır, kültürdür

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9