• BIST 100

    16746,52%0,30
  • DOLAR

    43,49% 0,05
  • EURO

    51,41% -0,04
  • GRAM ALTIN

    7055,16% 2,12
  • Ç. ALTIN

    12059,81% 2,22

Başkan Aras, 100 günün hesabını verdi

Başkan Aras, 100 günün hesabını verdi

GÜNDEM 17.07.2024 09:18:42 441 0
Başkan Aras, 100 günün hesabını verdi
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk 100 günde hayata geçirdiği projelerini anlattı. Aras, Dünya Kenti Muğla Projesine yönelik yaptıkları çalışmaları anlattığı konuşmasında, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni, Muğla'nın Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri olarak revize edeceklerini söyledi, ekonomik sorunlarla boğuşan emekliler için geniş kapsamlı bir destek paketi hazırladıklarını belirtti.
 
İl ve İlçe Başkanları, İlçe Belediye başkanları ve Daire Başkanlarının katıldığı 100 günlük proje tanıtım toplantısında konuşan Başkan Aras, “Biz belediye başkanlarını en çok sizlerden aldığımız enerji motive ediyor. Seçimlerden önce ‘Dünya Kenti Muğla’ vizyonu ile yola çıkmıştık. Şimdi yeni bir aşamaya geçtik. İlk 100 gün aslında çok kısa bir süre. Fakat neler yapacağımızı planlamıştık. Sizlerin karşısına çıkacak kadar hizmet biriktirdiğimizi düşünüyorum" dedi.
 
Aras, "Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri bizim için bir çatı oldu. Bu hedefi biz, Muğla'nın Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri olarak revize edeceğiz. Eğitimden, cinsiyet eşitliğe, iklimden, sudaki yaşama kadar çok sayıda konuda sürdürülebilir hedefler belirleyeceğiz" diye konuştu.
 
“Muğla tek bir yerden yönetilmeyecek"
 
Başkan Aras şu ifadeleri kullandı. “Öncelikle Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığını kurduk. Bu başkanlığa çok önem veriyoruz. Şiddete karşı tutum belgesini imzaladık. Bunun yanı sıra İlçe Hizmetleri Bölge Daire Başkanlıkları kurduk. Her şeye ben karar veremem. Tek bir yerden Muğla yönetilemez. Mevcut iktidarın yaptığını doğal olarak yapmamamız gerekiyor. Yerinden yönetim ilkesi çok önemli. İlçelerimiz arasındaki mesafeler uzun. Oralarda kuracağımız bölge hizmetleri yerinden yönetim ilkesine çok uygun olacak. Görevlendireceğimiz arkadaşlarımız ilçelerle yakından ilgilenecek. Denizcilik A.Ş'yi kurduk. Limanları yönetecek. Bize yeni kapıların açılacağı uzmanlar çalışacak. MUSKİ'de basın birimi kurduk. MUSKİ'nin iletişimi açısından çok önemliydi. Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığını kurduk. Atamaları yapıldı. Ekibini oluşturduk. 100 ülke ile iletişime geçtik. Diplomasiye başladık. Akıllı Şehir Daire Başkanlığın kurduk. Burada da yapılanmamız sürüyor. Muğla Planlama Ajansı'nı kurduk. Bütün kentle ilgili verileri toplayacak ve işleyecek. STK'larla bunu tartışacak. Bana gelip vatandaşın bu konuda talebi daha fazla diye söyleyecekler ve biz yatırım planımızı ona göre yapacağız. Üniversite ile protokol imzaladık. Üniversite ile kent kopuk diyorlardı. Hemen adım attık. STK Şube Müdürlüğü kuruldu.
"100 Dünya kenti Belediye Başkanına mektup yazdık"
 
Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu'nu kurduk. Bu platformla turizmcimize destek olmak için çalışacağız. Turizm Master Planı üzerinde çalışıyoruz. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanlığını devraldık. Birlik başkanı seçildim. Muğla Büyükşehir olarak şuan Ege'deki 108 belediyeyi temsil eder konumdayız. Muğla'mızı bir adım öteye götürmek için 100 dünya kenti belediye başkanı ve uluslararası kuruluşlara mektup yazdık. Uluslararası işbirliğini geliştiriyor, Muğla'mızı tüm dünyaya tanıtıyoruz. Menteşe Evleri bölgesinde yapılan market konusunda bölgede referandum yaptık. Vatandaşlarımız spor salonu yapılmasını istedi. Şuan spor salonu olarak düzenleniyor. Bu katılımcı yaklaşımları sürdüreceğiz. Halkımızın taleplerine önem veriyoruz”
 
“Hava ve karayolu ile cenaze nakil hizmetleri ücretsiz”
 
Muhtarlarımızın hizmet binalarında çalışmalarımız sürüyor. Yatağan'da bulunan Hasan Haşmet Işık Sosyal Tesislerinde 40 çocuk kapasiteli gündüz bakımevimiz Eylül ayında hizmete giriyor. Şuan ekonomik tedbirler nedeniyle bina yapamıyoruz. Seydikemer ve Menteşe'de etüt merkezleri açacağız. Sınava giren gençlerimize ücretsiz ulaşım sağladık. HPV Aşı uygulamasını başlattık. Gezici klinik aracımızla can dostlarımızın bakımını yerinde yapıyoruz. Yakında Datça Semt Polikliniğini açacağız. Evde bakım hizmetlerinde artık reçete yazabiliyoruz. Hava ve karayolu ile cenaze nakil hizmetleri ücretsiz oldu. Sinek şikayetleri sonrası vektörle mücadele için 61 yeni araç alıyoruz.
 
141 mahallede 62 bin 412 metre tadilat ve imalat işlemi gerçekleştirdik. MUSKİ ekiplerimiz su ve kanalizasyon konusunda çalışmalarını çok hızlandırdı. Dünya Kenti Muğla olmamız için önce bu konuyu çözmemiz gerekiyor. Muğla genelinde ömrünü tamamlayan içme suyu depoları yenileniyor. 100 depoda yenileme için çalışma başlattık. Mumcular Barajı Bodrum'a su veremiyor. Bunun için farklı noktalara başvuracağız. Yeni kuyular açıyoruz. Denizden arıtma için çalışmalara başladık. 6 noktada sondaj yaptık. Denizden arıtma Bodrum için elzem. 100 günde Bodrum'un su miktarını yüzde 18,43 artırdık. Bu da yaklaşık 100 bin kişilik iyileştirme oluşturdu.
 
“Emeklilere kapsamlı bir destek paketi hazırlıyoruz”
 
“Bozburun'a su taşımaya devam ediyoruz. Su şuan Turunç'a kadar geldi. Bozburun Yarımadası suya kavuşacak. Biri Milas, Biri Ula'da olmak üzere iki tane kadın sığınağı yapacağız. Halk kart desteğini yüzde 110 artırdık. Emeklilere kapsamlı bir destek paketi hazırlıyoruz. Devletine milletine yıllarca hizmet etmiş emeklilerimize 10 bin lira maaş veriliyor. Bu çok üzücü bir durum. Kapsamlı bir destek paketini emeklilerimizle yakında paylaşacağız. Engelsiz plaj sayısını artırdık. Muğla Kart Çalışmaları başladı ve yakında bitecek. Her yangın için ciddi maddi katkı yapıyoruz. Zor günde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Kısa Mola Hizmetini yaygınlaştırıyoruz. Birisi Yatağan Yeşilbağcılar'da olacak. Bir tane de Bodrum Turgutreis'te olacak. İlçe belediye başkanlarımızla çok güzel çalışıyoruz. Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Menteşe'de istihdam ofisleri kurduk. Bu ofisler, iş arayan vatandaşlarımıza destek verecek. 4 ilçede tarım market açtık. Tarım makinesi destelerini sağlamaya başladık. Fethiye'de salça üretim tesisi kuracağız. Muğla'da canlı hayvan yemi üretecek tesis açacağız. Yem fiyatları bir hayvanın yüzde 85 maliyetini kapsadığı için yem üretmeye başlayacağız. 47 bin metre kanalın temizliği ve tamiratını yaptık. Kentin 300 noktasında, sanayi, ulaşım ve eğlence kaynaklı gürültüyü bir haritaya işleyeceğiz. Bu rapora göre planlama yapacağız. Menteşe Denizova Güneş Enerji Santrali'ni tamamladık. Faaliyete girdi. MUSKİ'nin yüzde 10 elektrik giderlerinde tasarruf sağlandı”
 
"100 günde 36 bin 600 metre yol yapım çalışması gerçekleştirdik"
 
“Çevre ile mücadelemiz sürüyor. Muğla yaralı, kıyıları işgal ediliyor, dağları madene açılıyor. Hukuksal ve eylemsel savunmamızı sürdüreceğiz. 100 günde 36 bin 600 metre yol yapım çalışması gerçekleştirdik. Menteşe Dirgeme yolunda yolu tamamladık. Mumcular Menderes Bulvarı'ndaki çalışmaları da tamamladık. Yalıkavak Yolunu da tamamladık, trafiğe açtık. 1/25000'lik planlarımız mahkeme tarafından iptal edilmişti. Bunu yeniden yapacağız. İmar Daire Başkanlığımız imarla ilgili talepleri dinliyor, ilçe belediyelerimizle görüşüyoruz. Bu konuda çok şeffaf olacağız. Tüm kamuoyu bu işten bilgi sahibi olacak. Tüm Muğla'da yapı risk analizlerini yapıyoruz. Bodrum'da yeni itfaiye binamızın yapımına başladık. İtfaiyeye yeni 15 araç alıyoruz. Milas'ta külttür merkezi yapımı devam ediyor. Diğer ilçelerimize de kültür merkezleri yapacağız. Muğlaspor'un tesislerinde bakım onarım çalışması başlattık. Amatör kulüplere üç ayda 6,5 milyon lira destek verdik. Bodrumspor'un stadının yapımı konusunda katkı veriyoruz”
 
“Öğrenci ulaşımını 1 lira yaptık, deniz otobüsü seferleri başladı”
 
“Başkan seçilmeden önce Menteşe'de hep otostop çeken öğrenciler görüyordum. "Bu konuda çalışma yapmak istedik. Öğrencilere ulaşımı 1 lira yaptık. Eskiden gördüğüm otostop çeken gençleri artık görmüyorum. Bunu daha da geliştireceğiz. Öğrencilerimiz için daha çok proje yapacağız. 60-65 yaş arası öğretmenlere yüzde 26 indirim yaptık. Yol üstü otoparkları belediye olarak işletmeye başladık. Kadameli taksimetre tarifesini kaldırdık. Kent Meydanı otoparkına yüzde 93 indirim yaptık. Özel toplu taşıma araçlarına verilen gelir desteğini artırdık. Havaalanı taksilerinde koltuk sayısını 1+6'ya çıkardık. Seydikemer'de otobüs terminali için çalışmalara başladık. Didim-Turgutreis-Bodrum ile Fethiye-Marmaris deniz otobüsü seferleri başladı. Datça Marmaris henüz koyamadık. Yakında diğer ilçeler arası deniz ulaşımını da yapacağız. Marmaris'e gelen turist, deniz yoluyla Fethiye'ye gitsin orayı da görsün. Karadan gitmek istemeyebilirler” dedi.

Bodrum'da işçilerin kaldığı konteyner evde çıkan yangın söndürüldü

Bodrum sahilinde nesli tehlike altındaki Akdeniz foku görüntülendi

Boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

Bodrum’da Demokrasi Nöbeti: Uğur Mumcu Ve Aydınlanma Şehitleri Anıldı

Bodrum’da “Kişiye Özel Rant” İsyanı: TMMOB Tepkili

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Zabıta Ekiplerinden Yoğun Denetim

- Sağanak nedeniyle sular altında kalan tarım arazileri dronla görüntülendi

Bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Bodrum’da Okullarda İkinci Dönem Başladı

Başkan Mandalinci "süper babaanne" olarak tanınan Gülsiye Duran'ı ziyaret etti

Atilla Pekdemir Anısına: Ortakent Özel Çocuklar Yaşam Merkezi Yeni Döneme Yenilenerek Giriyor

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

Kardak Krizi’nin 30. Yılında Hafıza, Duygu ve Vefa Aynı Masada Buluştu

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Başkan Aras, 502 milyonluk yol ve altyapı yatırımını yerinde inceledi

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Başkan Tamer Mandalinci’den Pınarlıbelen ve Gökpınar’a Saha Ziyareti

Trafik Kazası: 3 yaralı

Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılacak

Fırtına nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, feribot seferleri iptal edildi.

Belediyeden Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Sürpriz Sinema Gösterimi

Trafik kazasında yaralanan çocuk yaşam mücadelesini kaybetti

Bodrum Belediyesinden Ücretsiz Vücut Analizi Hizmeti

Bodrum 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu önümüzdeki eğitim öğretim yılına tamamlanmış olacak

Yükleniyor

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

CHP’li Cumhur Uzun’dan Yeni Açıklama; Laf Değil İş Üretin!

Metin Ergun’dan İktidar’a: “Türkiye’de zeytinciliği bitirmek mi istiyorsunuz?”

CHP Bodrum’dan Mahalle Temsilcilerine Teşekkür

CHP Muğla’dan Atatürk’süz Karne Tepkisi: “Bu Bir Akıl Tutulmasıdır”

CHP Bodrum: Atatürk’ü Silmeye Kimsenin Gücü Yetmez

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN: “MUĞLA’DA SAVAŞ MI VAR?”

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Armada Praxis Yalıkavakspor’dan Büyük Zafer Bursa’nın Yenilmezlik Serisi Bodrum’da Sona Erdi

THF Kadınlar Süper Ligi’nde Armada Praxis Yalıkavakspor’u Bodrum’da Yoğun Fikstür Bekliyor

Ortakent Yahşi Spor Kulübü, U12 kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı

Tirhandil Cup Kış Trofesi'nin üçüncü etabı tamamlandı

Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia"

Armada Praxis Yalıkavakspor Yıldız Kızlar Türkiye Yarı Final ve Finallerinde Mücadeleye Başladı

08-02-2018

07-02-2018

06-02-2018

05-02-2018

03-02-2018

02-02-2018

01-02-2018

31-01-2018

30-01-2018

29-01-2018

Başkan Aras B40 Zirvesi’nde Kültür, Turizm ve Yerel Demokrasiyi Anlattı

BOOT Düsseldorf Uluslararası Tekne ve Denizcilik Fuarı Denizcilik Dünyasının Küresel Buluşma Noktası Oldu

Muğla'ya geçen yıl 162 kruvaziyerle 227 bin 807 yolcu geldi

Müze ve ören yerleri 2025'te yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

Muğla geçen yıl 3 milyon 461 bin yabancı turisti misafir etti

Bodrum sahillerinde yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşandı

Bodrum'da yat imalatı kış aylarında da aralıksız sürüyor

Bodrum Turizmini Güçlendirecek Projeler Değerlendirildi

Işıklarla süslenen Bodrum, 2026'ya renkli ve enerjik girmeye hazırlanıyor

Enver Kantarmış: Turizm sadece bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda istihdamdır, kültürdür

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9