• BIST 100

    16696,88%1,56
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,51% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7104,26% 2,84
  • Ç. ALTIN

    11786,68% 0,00

Bodrum Deniz Müzesi öğrenci PROGRAMLARINI TAMAMLADI

Bodrum Deniz Müzesi öğrenci PROGRAMLARINI TAMAMLADI

GÜNDEM 22.06.2022 09:11:27 273 0
Bodrum Deniz Müzesi öğrenci  PROGRAMLARINI TAMAMLADI
Bodrum Deniz Müzesi 2021- 2022 müze öğrenci programlarını resim yarışması sergisi ve ödülleriyle tamamladı. Müze gezilerinden resim yarışmasına ve resim sergisine, Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri’nden müze hafta sonu atölyelerine, sömestr atölyelerinden ücretsiz atölyelere kadar birçok farklı etkinlikle 2021 – 2022 öğrenci programlarını tamamlayarak karne heyecanını yaşadı. 
 
Müzenin hedeflediği “Müzede Öğrenme” etkinlikleri kapsamında bu sene gerçekleştirilmesi planlanan proje ve etkinlikler müze gezileri, Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri / 8 Ay, 8 Okul, 8 Kitap Projesi; hafta sonu atölyeleri, sömestr atölyeleri, ücretsiz atölyeler ve resim yarışması olarak açıklanmıştı. Üç ana koleksiyonun olduğu Bodrum Deniz Müzesi, çocukları ve öğrencileri müzeye teşvik amacıyla okullar ve öğretmenlerle iletişime geçerek müze gezilerine davet etti. Bu yıl da müze gezileri ile Tekne Modelleri Koleksiyonu’nu, Cevat Şakir Kabaağaçlı Koleksiyonu’nu ve Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu’nu müze eğitim rehberi eşliğinde tanıtarak toplamda 807 öğrenci ve 66 öğretmeni müze ile buluşturdu. Geziler sırasında koleksiyon bilincinin artması için detaylı bilgilendirmeler de yapıldı. 
 
“Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri / 8 Ay, 8 Okul, 8 Kitap Projesi”ne 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda da devam edildi. Halikarnas Balıkçısı’nı ve çok yönlü kişiliğini tanıtıp hatırlatma, öğrenciler ve müzeler arasındaki bağı güçlendirme, müze ve müze koleksiyonlarının bilinirliğini arttırma, öğrencilerin kitaplarla ve okumayla olan bağlarını güçlendirme, yazma becerilerini geliştirme, öğrencilere çevre ve sanat bilinci verme amacını taşıyan proje ile 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerini öğretmenler/araştırmacılar/yazarlar/ sanatçılardan oluşan konuşmacılar ile buluşturdu. Konuk konuşmacılar arasında Eğitimci/Yazar Nuran Yüksel’in, Eğitimci/Yazar Hatice Yücel’in, Yazar İnci Gürbüzatik’in, Yazar Şükran Atmaca’nın, Eğitimci/Yazar Hatice Orman’ın, Arkeolog Ayşe Temiz’in, Yazar Sönmez Taner’in ve Yazar Hüseyin Yeter Şakar’ın da yer aldığı proje Bodrum Yarımadası’ndaki okulların katılımı ile tamamlandı. Ekim ayından Mayıs ayına kadar 10 defa tekrarlanan okuma günlerinde Halikarnas Balıkçısı’nın farklı bir kitabı ve yönü işlendi. Projeye Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi, Bodrum Kale Okulu, Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bodrum Anadolu Lisesi, Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi, Bodrum Marmara Koleji, Bodrum Uğur Anadolu Lisesi, Bodrum Bahçeşehir Koleji, Mumcular Sitare Özkan Çok Programlı Anadolu Lisesi ilgi gösterdi. 
 
Yarışma Sergi İle Taçlandı 
 
3. Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Resim Yarışması’nın konusu “3000 YILLIK MESLEK: SÜNGERCİLİK” olarak seçilmişti. Yarışma, Bodrum’un mavi sularındaki derinlikleri öğrencilerin keşfetmesini sağladı. Bodrum Yarımadası’nda yaşayan her bir öğrencinin süngercilik konusunda bilgi sahibi olup duygu ve düşüncelerini fırçalar, boyalar ile yansıttığı eserler 15 Haziran 2022 Çarşamba günü Artemisia Sergi Salonu’nda sergilenmeye başlandı. 
 
Bodrum Yarımadası’nda yer alan tüm ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerindeki öğrencileri kapsayan yarışmaya 19 okuldan toplam 100 katılımcı başvurdu. Atatürk İlkokulu, Bahçeşehir Koleji, Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu, Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu, Marmara Koleji, Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu, TED Koleji, Doğa Koleji, Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu, Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu, Gümüşlük Kemal Durmaz Ortaokulu, Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu, Muharrem Eski Yapan Ortaokulu, Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi, Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi, Bodrum Kale Okulu, Bodrum Uğur Anadolu Lisesi, Bodrum Anadolu Lisesi yarışmaya ilgi gösterdi. Seçici kurulda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Köksal, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Yılmaz ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu yer aldı. Bodrum Belediyesi Artemisia Sergi Salonu’nda 15 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’de düzenlenen ödül töreninde yarışmada derece kazanan resimleri çizen çocuklara ödüllerini Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, Müze Gemi sahibi Aydoğan Acarer ve IMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Güneri verdi. 
 
Yarışmayı kazananlara verilen başarı ödülleri ise birbirinden güzel hediyeleri içerdi. Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrumspor Yelken Şubesi, Barbaros Yachting ve Aşkın Diving sponsorluğunda verilen ödüller arasında bisikletler, dalış kursu, mavi yolculuk, yelken kursu, sualtı fotoğraf makineleri, dalış setleri, ressam setleri ve mini ressam setleri yer aldı. Her öğrenciye ve onları teşvik eden öğretmenlerine katılımlarından dolayı sertifika ve hediyeler de verildi. 15 -25 Haziran tarihleri arasında Artemisia Sergi Salonu’nda sergi ücretsiz olarak gezilebilecek. Ayrıca yarışmaya katılan resimler dijital olarak kataloglandı. Detaylı bilgi almak ve kataloğu incelemek isteyenler bodrumdenizmuzesi.org web sitesini veya müze sosyal medya hesaplarını ziyaret edebiliyor.
 
Atölyeler İle Müze Renklendi
 
2021-2022 müze eğitim programlarında planlanan atölyeler Bodrum Deniz Müzesi’nde gerçekleşti. Kasım ayından Nisan ayına kadar gerçekleşen atölyelerde hafta sonu atölyeleri, sömestr atölyeleri, ücretsiz atölyeler ve 23 Nisan atölyesi yer aldı. Müzeler Günü ve Haftası’na özel organize edilen atölye ise Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşti.
 
Çocuklar ve müzeler arasındaki bağı arttırmak, müze ve müze koleksiyonlarının bilinirlik derecesini yükseltmek ve sanatı çocuklara ulaşabilir kılmak amacıyla başlatılan atölyelerde birbirinden farklı çalışmalar yer aldı. “Çocukların Yaparak Yaşayarak Öğrenmelerini Destekliyoruz” başlığı ile yola çıkılan atölyelerde hafta sonları çocuklar farklı etkinliklerle Bodrum Deniz Müzesi’nde buluştu. Atölye eğitmenlerinin Nurten Nurlu, Serdar Düşünceli, Gülden Erke, Merve Eren ve müze uzmanlarının olduğu, 6 yaşından 14 yaşına kadar tüm çocukları kapsayan etkinliklerde çocuklar el becerilerini geliştirdi, öğrendi ve eğlendi. 
 
Tak Takıştır Atölyesi’nde müze koleksiyonlarından seçilmiş olan deniz kabukları modelleri polimer kille kalıplandı, fırınlandı ve isteğe göre süslendi. Çocukların seçimine göre kolye, anahtarlık haline getirildi. Yaratıcı Nakış Atölyesi’nde yaratıcılık ve özgünlük ortaya çıktı. Nakış teknikleri öğrenildi, kasnaklar üzerine ipler ve boyalar ile birbirinden farklı işlemeler yapıldı. Müze Çantada Atölyesi’nde müze koleksiyonlarından esinlenerek oluşturulan tasarımlar bez çanta üzerine birbirinden farklı model ve renklerle boyandı. Sömestr Atölyeleri kapsamında yer alan çocukları felsefeyle tanıştırmak ve sevdirmek amacını taşıyan “Theseus’un Gemisi” Felsefe Atölyesi’nde P4C yöntemi kullanılarak öğrencilerin tartışma kabiliyetlerini arttırıldı ve felsefe yapma becerileri kazandırıldı.
 
23 Nisan Atölyesi yine öğrenci katılımları ile renklendi. 18 Mayıs Müzeler Günü’nde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde ücretsiz gerçekleşen Çanta Boyama Atölyesi’nde öğrenciler rengârenk bez çantalarıyla atölyeden ayrıldılar. Atölyeler sonrasında müze uzmanları ile birlikte ücretsiz müze gezileri yapılarak çocukların kurumla olan ilişkilerinin ve bağlarının güçlendirilmesi desteklendi.
 
2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda da müze öğrenci programlarına devam edilecek. Müze öğrenci programları yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında Eylül ayında açıklanacak. Ayrıca müze; öğrencilerini kapsayan, okul ve öğretmenlerle gerçekleştirilebilecek, müzede etkin öğrenmeyi destekleyecek farklı proje ve etkinliklerde her türlü işbirliğine açık olduğunu belirtiyor. 

Bodrum'da işçilerin kaldığı konteyner evde çıkan yangın söndürüldü

Bodrum sahilinde nesli tehlike altındaki Akdeniz foku görüntülendi

Boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

Bodrum’da Demokrasi Nöbeti: Uğur Mumcu Ve Aydınlanma Şehitleri Anıldı

Bodrum’da “Kişiye Özel Rant” İsyanı: TMMOB Tepkili

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Zabıta Ekiplerinden Yoğun Denetim

- Sağanak nedeniyle sular altında kalan tarım arazileri dronla görüntülendi

Bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Bodrum’da Okullarda İkinci Dönem Başladı

Başkan Mandalinci "süper babaanne" olarak tanınan Gülsiye Duran'ı ziyaret etti

Atilla Pekdemir Anısına: Ortakent Özel Çocuklar Yaşam Merkezi Yeni Döneme Yenilenerek Giriyor

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

Kardak Krizi’nin 30. Yılında Hafıza, Duygu ve Vefa Aynı Masada Buluştu

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Başkan Aras, 502 milyonluk yol ve altyapı yatırımını yerinde inceledi

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Başkan Tamer Mandalinci’den Pınarlıbelen ve Gökpınar’a Saha Ziyareti

Trafik Kazası: 3 yaralı

Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılacak

Fırtına nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, feribot seferleri iptal edildi.

Belediyeden Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Sürpriz Sinema Gösterimi

Trafik kazasında yaralanan çocuk yaşam mücadelesini kaybetti

Bodrum Belediyesinden Ücretsiz Vücut Analizi Hizmeti

Bodrum 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu önümüzdeki eğitim öğretim yılına tamamlanmış olacak

Yükleniyor

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

CHP’li Cumhur Uzun’dan Yeni Açıklama; Laf Değil İş Üretin!

Metin Ergun’dan İktidar’a: “Türkiye’de zeytinciliği bitirmek mi istiyorsunuz?”

CHP Bodrum’dan Mahalle Temsilcilerine Teşekkür

CHP Muğla’dan Atatürk’süz Karne Tepkisi: “Bu Bir Akıl Tutulmasıdır”

CHP Bodrum: Atatürk’ü Silmeye Kimsenin Gücü Yetmez

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN: “MUĞLA’DA SAVAŞ MI VAR?”

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Armada Praxis Yalıkavakspor’dan Büyük Zafer Bursa’nın Yenilmezlik Serisi Bodrum’da Sona Erdi

THF Kadınlar Süper Ligi’nde Armada Praxis Yalıkavakspor’u Bodrum’da Yoğun Fikstür Bekliyor

Ortakent Yahşi Spor Kulübü, U12 kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı

Tirhandil Cup Kış Trofesi'nin üçüncü etabı tamamlandı

Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia"

Armada Praxis Yalıkavakspor Yıldız Kızlar Türkiye Yarı Final ve Finallerinde Mücadeleye Başladı

08-02-2018

07-02-2018

06-02-2018

05-02-2018

03-02-2018

02-02-2018

01-02-2018

31-01-2018

30-01-2018

29-01-2018

Başkan Aras B40 Zirvesi’nde Kültür, Turizm ve Yerel Demokrasiyi Anlattı

BOOT Düsseldorf Uluslararası Tekne ve Denizcilik Fuarı Denizcilik Dünyasının Küresel Buluşma Noktası Oldu

Muğla'ya geçen yıl 162 kruvaziyerle 227 bin 807 yolcu geldi

Müze ve ören yerleri 2025'te yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

Muğla geçen yıl 3 milyon 461 bin yabancı turisti misafir etti

Bodrum sahillerinde yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşandı

Bodrum'da yat imalatı kış aylarında da aralıksız sürüyor

Bodrum Turizmini Güçlendirecek Projeler Değerlendirildi

Işıklarla süslenen Bodrum, 2026'ya renkli ve enerjik girmeye hazırlanıyor

Enver Kantarmış: Turizm sadece bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda istihdamdır, kültürdür

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9