• BIST 100

    16746,52%0,30
  • DOLAR

    43,49% 0,05
  • EURO

    51,41% -0,04
  • GRAM ALTIN

    7055,16% 2,12
  • Ç. ALTIN

    12059,81% 2,22

BODRUM BELEDİYESİ KASIM AYI MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BODRUM BELEDİYESİ KASIM AYI MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

GÜNDEM 10.11.2021 08:45:19 250 0
BODRUM BELEDİYESİ KASIM AYI MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Bodrum Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Kasım ayı Muhtarlar toplantısı Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muhtarlar Derneği Bodrum İlçe Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz,  Bodrum Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Murat Kurtini ve mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi, mahallelerdeki taleplerin çözüme kavuşturulması, hizmetlerinin sağlıklı ve daha hızlı ve bir şekilde ilerleyebilmesi için mahalle muhtarı ile sıkı iletişim halinde çalışmalarını yürütüyor.

Toplantıda, 2022 yılının umutla baktıklarını ve Bodrum’a yapılacak hizmetler için 2022 yılı bütçesini arttırdıklarını ifade eden Başkan Aras “Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizler de tabi ki yoğun bir şekilde görevinizin başındasınız. Bodrum hareketli, nüfus yüksek, nüfusun artmış olması tabi bize ekonomik açıdan aslında katkı da sağlıyor. Özellikle esnaf memnun gördüğüm kadarı ile çok sıkıntı yok. Tabi bizim iş yükümüzü arttırsa da, en azından ekonomik açıdan Bodrum'a belli bir katkı sağladığı kesin bu gelen nüfusun. Şimdi hal böyle iken problemli alanlarda sürmekte. İşler faaliyetler çok yoğun devam etmekte, Fen işlerimiz, Temizlik işlerimiz, Destek hizmetlerimiz bütün gücü ile görevini yapmaya çalışıyor.

BAŞKAN ARAS “200 MİLYONLUK BÜTÇEMİZİ 750 MİLYONA ÇIKARDIK”

Bizim için asıl olan bütçenin arttırılması idi. Burada çok ciddi bir başarı sağladık. İki senede, iki buçuk senede 200 milyonluk alınan bütçenin 750 milyona çıkartılması büyük bir mucize gibi bir şeydir. Biz çünkü Bodrum’un 200 milyonu hak etmediğini düşünüyoruz. Fen İşleri bütçemiz geçtiğimiz yıl 70 milyondu, şu anda 2022 yıl için Fen işleri bütçemiz 150 milyon oldu. Destek hizmetleri, Park Bahçe, Temizlik işleri gibi daha birçok aktif birime de 2022’ye bütçemizi arttırarak gireceğiz. Bu önemli bir şey, bu salgın döneminde, bu kadar maliyetlerin arttığı bir dönemde, bütçenin artırılıyor olması bizim yaptığımız çalışmalar sayesindedir. Kayıp kaçak kontrolü yapıyoruz. Ecrimisiller işgaller daha önceden hiç tespit edilmemiş bir sürü gelir kaynağı tespit ettik. Böylece ciddi bir gelir bütçesi yaptık. Bu 750 milyonun %50 yatırıma gidecek nerdeyse bu çok önemli bir şey. O yüzden önümüzdeki yıl yatırımların veya çalışmaların, hizmetlerin daha fazla olacağını buradan söyleyebiliriz.

Gündüz Bakım Evi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gündüz Bakımevi çok önemli bir şey, kadınların özgürleşmesi açısından önemli kadın çocuğuna bakıcı bulamazsa çalışamaz, sosyalleşemez dışarıya çıkamaz. O yüzden sadece çocuklar için değil kadınlar içinde düşünüyoruz. Tabi ki gelir durumu düşük insanlar için düşünüyoruz. 60 kapasiteli bir tanesini Konacık’ta açtık. Bunları yavaş yavaş bütün mahallelerimizde sayısını arttıracağız. Biz de uygun fiyata çocuğunu kreşe gönderemeyenler varsa bunları desteklemek için çalışıyoruz.

Yine son dönemde su ile ciddi sıkıntılar devam etmekte. Patlaklar hız kesmiyor sürekli bir yerler patlıyor. Neredeyse hayata kast eder hale geldi. Araba kaçıyor içine, Allah korusun oradan bir çocuk geçse kaybederiz yani o kadar ciddi bir şey ondan sonra da kimse hesabını veremez bunun farkındayız. Şimdi 18 km ara hatlar değişmeye başladı. Ama ana hatların henüz daha mahkemesi sonuçlanmadığı için öğle devam ediyor, patlıyor yapıyorlar, patlıyor yapıyorlar. Bu işin vebali çok büyük yetki bende olsa yarın değiştiririm. Yarın kazarım başlarım değiştirmeye ama maalesef burada yetki bende değil o yüzden bir şey yapamıyorum. Yollarımız tabi ki bu patlaklardan dolayı ciddi zarar görüyor. AYDEM çalışmaları sürüyor. AYDEM’e çok yol verdik bu enerji krizini bitir. Artık biz elektrik kesintisi ile uğraşmayalım. Bu kış en azından bunları görmeyelim. AYDEM de bu sefer ne yaptı her yere girdi. Biraz gecikmeler oldu çünkü birçok yerde AYDEM kazısı var. Bir an önce bitmesini istiyoruz bitsin ki üst yapıya başlayalım.

Yine yağışlarla ilgili çalışmalar sürdürüyor arkadaşlar. Dere temizliklerimiz sürüyor. Sizlerin de riskli bölge olarak gördüğünüz yerler varsa bana söyleyin not alayım ve direk oralara yoğunlaşalım. Yağışlarda sel taşkınlarına sebep olabilecek yerlere müdahale edelim.

Temizlikle ilgili sıkıntı varsa lütfen onu da söyleyin. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Fakat personel sayısında sıkıntımız var. Beden işçisi ağırlıklı olarak eksik personelimizi tamamlayacağız. Geri dönüşümle ilgilide çalışmalarımızı sürüyor.

2022 yılı bizim için özellikle alt yapının da büyük ölçüde tamamlanması ile daha çok üst yapıya ağırlık vermemiz, böylece şikayetlerin bir çoğunu geride bırakmış olacağımız bir yıl olacaktır.

Nüfus artışımız ile sosyal, kültürel alanlara ihtiyaçlar doğdu. Parklar, spor tesisleri, insanların nefes alacağı kültürel faaliyetlerin yürütebileceği atölyeler bir sürü ihtiyaç doğdu. Bunlarla ilgili yine siz muhtarlarımızın da talepleri oluyor. Biz de belediye olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. 2022 yılında Belediye Etüt projemizin de çok ciddi yatırımları olacak. Hayata geçirmiş olacağız.

Bir eylem planı yapacağız Yeşil mutabakat eylem planı,  çünkü yeşil mutabakatı yapmaz isek ürettiğimiz karbon sınırın üzerinde ise bize turist gelmeyecek. Ya da ürettiğimiz malı AB veya dünyanın başka bir tarafı bizim pazarlarımızı almayacak. Bunun için girişimlerimiz var. 

KARAOVA’NIN BÜTÜN KÖYLERİNE YATIRIM YAPACAĞIZ

Köylerde yatırımların daha da artacağını belirten Başkan Aras, “Karaova’daki bütün köylerimizin alt yapı, üst yapı çevre düzenlemesi hatta estetik bir çalışma başlatacağız. Orada bir tarihi yer varsa ortaya çıkartacağız. O bölgeyi olduğu gibi ele alıyoruz. Bütün köylerimizde kanalizasyona kadar her şeyi adım adım planlamamız lazım. Etrim’de arazimizde okul yaptık, bir sürü çocuk geldi gitti. İyi güzel bir şey oldu. Sadece Etrim’le kalmaz bütün köylerimize yatırım yapacağız. Bütün köylerimize dokunmamız lazım.

Karaova Mahallesi Muhtarı Muhammet Karademir, önümüzdeki günlerde açılışı yapılan Mustafa Kalem Parkı'ndaki yeni yapılan Belediye Kafe için Karaova’da vatandaşların çok memnun olduğunu belirterek Başkan Aras’a teşekkür etti.

Öncelikle yol çalışmalarına hız vereceklerini belirten Başkan Aras, toplantıda muhtarların taleplerini tek tek dinledi. Muhtarlardan gelen talepleri ilgili birimlere iletilmesi için gerekli talimatı verdi.

Muhtarlık İşleri Müdürlüğünce, 56 mahalle muhtarlığına düzenli olarak yapılan ziyaretlerle mahalle sakinleri tarafından muhtarlara iletilen talep, öneri ve şikayetler dinlenerek çözüme kavuşturulması için ilgili birimlere iletiliyor.

 

Bodrum'da işçilerin kaldığı konteyner evde çıkan yangın söndürüldü

Bodrum sahilinde nesli tehlike altındaki Akdeniz foku görüntülendi

Boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

Bodrum’da Demokrasi Nöbeti: Uğur Mumcu Ve Aydınlanma Şehitleri Anıldı

Bodrum’da “Kişiye Özel Rant” İsyanı: TMMOB Tepkili

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Zabıta Ekiplerinden Yoğun Denetim

- Sağanak nedeniyle sular altında kalan tarım arazileri dronla görüntülendi

Bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Bodrum’da Okullarda İkinci Dönem Başladı

Başkan Mandalinci "süper babaanne" olarak tanınan Gülsiye Duran'ı ziyaret etti

Atilla Pekdemir Anısına: Ortakent Özel Çocuklar Yaşam Merkezi Yeni Döneme Yenilenerek Giriyor

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

Kardak Krizi’nin 30. Yılında Hafıza, Duygu ve Vefa Aynı Masada Buluştu

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Bodrum'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Başkan Aras, 502 milyonluk yol ve altyapı yatırımını yerinde inceledi

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Başkan Tamer Mandalinci’den Pınarlıbelen ve Gökpınar’a Saha Ziyareti

Trafik Kazası: 3 yaralı

Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılacak

Fırtına nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, feribot seferleri iptal edildi.

Belediyeden Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Sürpriz Sinema Gösterimi

Trafik kazasında yaralanan çocuk yaşam mücadelesini kaybetti

Bodrum Belediyesinden Ücretsiz Vücut Analizi Hizmeti

Bodrum 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu önümüzdeki eğitim öğretim yılına tamamlanmış olacak

Yükleniyor

İyi Partili Ergün: Türkiye’de kayıp çocuklarla ilgili ne politika var, ne de veri!

Gizem Özcan’dan AK Parti’ye Sert Yanıt: “Muğla’nın İradesi Karton Kutu Değil”

CHP Muğla’da Tek Ses: “Su Sıkıntısının Nedeni Belediyeler Değil”

Özcan, hortumun seraları vurduğu Seydikemer’den seslendi:

CHP’li Cumhur Uzun’dan Yeni Açıklama; Laf Değil İş Üretin!

Metin Ergun’dan İktidar’a: “Türkiye’de zeytinciliği bitirmek mi istiyorsunuz?”

CHP Bodrum’dan Mahalle Temsilcilerine Teşekkür

CHP Muğla’dan Atatürk’süz Karne Tepkisi: “Bu Bir Akıl Tutulmasıdır”

CHP Bodrum: Atatürk’ü Silmeye Kimsenin Gücü Yetmez

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN: “MUĞLA’DA SAVAŞ MI VAR?”

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Vakıfbank Deplasmanında 3-0 Kazandı

Armada Praxis Yalıkavak, Evinde Hata Yapmadı Ortahisar Engelini 28-26 ile Aştı

- Sipay Bodrum FK 3 - Serikspor 0

Özcan: “Sadece Bir Maç Kazandık!”

Armada Praxis Yalıkavakspor’dan Büyük Zafer Bursa’nın Yenilmezlik Serisi Bodrum’da Sona Erdi

THF Kadınlar Süper Ligi’nde Armada Praxis Yalıkavakspor’u Bodrum’da Yoğun Fikstür Bekliyor

Ortakent Yahşi Spor Kulübü, U12 kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı

Tirhandil Cup Kış Trofesi'nin üçüncü etabı tamamlandı

Burhan Eşer: "Bodrum FK ayağa kalkmasını bilmiştir, burası büyük bir camia"

Armada Praxis Yalıkavakspor Yıldız Kızlar Türkiye Yarı Final ve Finallerinde Mücadeleye Başladı

08-02-2018

07-02-2018

06-02-2018

05-02-2018

03-02-2018

02-02-2018

01-02-2018

31-01-2018

30-01-2018

29-01-2018

Başkan Aras B40 Zirvesi’nde Kültür, Turizm ve Yerel Demokrasiyi Anlattı

BOOT Düsseldorf Uluslararası Tekne ve Denizcilik Fuarı Denizcilik Dünyasının Küresel Buluşma Noktası Oldu

Muğla'ya geçen yıl 162 kruvaziyerle 227 bin 807 yolcu geldi

Müze ve ören yerleri 2025'te yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

Muğla geçen yıl 3 milyon 461 bin yabancı turisti misafir etti

Bodrum sahillerinde yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşandı

Bodrum'da yat imalatı kış aylarında da aralıksız sürüyor

Bodrum Turizmini Güçlendirecek Projeler Değerlendirildi

Işıklarla süslenen Bodrum, 2026'ya renkli ve enerjik girmeye hazırlanıyor

Enver Kantarmış: Turizm sadece bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda istihdamdır, kültürdür

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9