Tarih: 01.06.2017 16:47

Kocadon, o günün yıldönümünü unutmadı

Facebook Twitter Linked-in

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 1 Haziran tarihini yine unutmadı. 1 Haziran 2012 yılında Bodrum Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Kocadon o günün yıldönümünde sosyal medya hesabından duygularını paylaştı. Kocadon, tutuklandığı gün çekilen bir fotoğrafla birlikte paylaştığı mesajında şu sözlere yer verdi:

“Bugün, 01 Haziran; Çocuklarımdan, ailemden ve her şeyden fazla bağlı olduğum Bodrum ve Bodrum halkından koparılıp 100 günlük esarete gönderilişimin 5. yıl dönümü.

“O dönemde birçok askerimize, yazarımıza, bilim insanına yapıldığı gibi gerçek dışı iddialarla suçlandım, tutuklandım ve hapis yattım. Sonrasında aklandım demeye dilim varmıyor, kirlenmemiştim ki aklanayım.

“Ezmeye çalıştılar ama eğilmedim, gücümü masumiyetimden aldım.

“Hapiste olduğum süreçte Bodrum halkı, Türkiye siyasi tarihine geçecek bir demokratik direniş ortaya koydu. Seçilmiş başkanlarının bir kumpasla gasp edildiğine inanan binler hapishane ziyaretlerinde, on binler meydanlarda, yüzbinler sosyal medya ortamında bana destek oldu. Benim en büyük övüncüm ve ödülümün bu sahiplenme ve sevgi duygusu olduğunun bilinmesini isterim.

“Esaretim bittikten sonra ben, “Bana bu haksızlıkları yapanları Allah’a havale ediyorum ve devletime ve halkıma hiçbir zaman küsmem!” demiştim. Ne mutluyum ki tarih, beni haklı çıkardı. Ülkemin vatanperverlerine ve bana bu kumpasları kuranların sadece bizim canımıza değil, vatanımızın da canına kastettikleri ortaya çıktı. Yine mutluyum ki küsmediğim devletim, gücüyle ve kudretiyle bu kumpası kuranlardan hesap soruyor şimdi. Kumpaslarla beni camii cemaati önünden geçirerek hapse götürenler, o camilere bomba atacak kadar hain olup şimdi ya Türk adaletinden kaçıyorlar ya da yargılanıyorlar.

“Yüce Türk adaletinin gücüne ve masumlar lehinde mutlak tecelli ettiğine tarih şahittir. Yüce Türk adaletine olan inancımla şahit olmaya devam ediyorum.”

Mehmet Kocadon, çıkarıldığı ilk duruşmada serbest bırakılmış ve yargılamanın ardından tüm suçlamalardan beraat etmişti. Operasyonda Kocadon ile birlikte 9 belediye çalışanı daha tutuklanmıştı. Kocadon’u tutuklayan hakim daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklandı.

Haber: Yeliz Yavaş 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —