Tarih: 23.05.2017 12:59

Bodrum'da

Facebook Twitter Linked-in

Bodrum Oda Orkestarası, klasik müzik konseri ile sanatsevelerle buluştu.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde, Nesrin Bayramoğulları yönetimindeki orkestraya keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu da eşlik etti. Sanat koordinatörlüğünü Numan Pekdemir’in yaptığı konser, yoğun ilgi gördü.

Numan Pekdemir konser öncesi yaptığı konuşmada, Bodrum Oda Orkestrası'na desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediye Başkanlığı ile sponsorlara teşekkür etti.
Bodrum'un yanı sıra değişik kentlerde daha sık aralıklarla yer almak istediklerini belirten Pekdemir, bu anlamda yerel  yönetimlerin desteğinin de olması gerektiğini kaydetti.

Alkışlar eşliğinde sanhaye çıkan Bodrum Oda Orkestrası, önce Nevit Kodallı’nı Telli Turna Orkestra süiti seslendirildi. Daha sonra Ersun Kocaoğlu’na Mozart’ın 5. keman konçertosunda eşlik etti. Konserin ikinci bölümünde  Mozart’ın 40.senfonisi seslendirildi.
Sahne performansı  ile beğeni toplayan orkestranın konser sonunda seslendirdiği Gençlik Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'na, izleyenlerde eşlik etti.

Bodrum Oda Orkestrası hakkında

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Belediye Başkanlığı'nın destekleri ile  İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Numan Pekdemir'in 2007 yılındada başlattığı çalışma sonucu kuruldu. Farklı llerden davet edilen sanatçılar ve  tanınan şeflerin yönetiminde çeşitli etkinliklerde sahne aldı. Aralarında Suna Kan, İdil Biret'in de olduğu sanatçılara eşlik etti. Farklı festivallerde sahne alan ve özel konserleri ile  sanatseverlerin beğenisi toplayan orkestra yurt dışında da davet almıştı.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifHaber: Yeliz Yavaş 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —