Tarih: 22.05.2017 16:59

Muğlalı müzisyenler anılacak

Facebook Twitter Linked-in

Muğlalı müzisyenler, Menteşe Belediyesi’nin düzenleyeceği ‘Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız - 2’ Etkinliği ile anılacak. Etkinlik ile yöresel kültüre sahip çıkıldığını ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Yöresel kültürümüze sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak temel görevimizdir” dedi.  

25 Mayıs Perşembe Günü Saat 20.30’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinliğin koordinatörlüğünü Kerimoğlu ve Karaova Düğünü kitaplarının yazarı Edebiyatçı İlker Altınsoy üstleniyor. Etkinlik pek çok yerel müzisyeni bir araya getirecek.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yöresel kültürün orijinal haliyle gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanacağının altını çizerek; “Yöresel kültürümüze sahip çıkmak, orijinal haliyle gelecek kuşaklara aktarmak, bizlerin temel görevidir. Bu nedenle geçtiğimiz yıl Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız etkinliğinin birincisini Pisili Kemancı Tahir Usta temasıyla yapmıştık. Bu yıl ise Galip Birgili’yi anacağız. Etkinlik ile yöresel eserlerimiz yine yöresel müzisyenlerimiz tarafından orijinal halleriyle seslendirilecek. Etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyorum.” dedi.
İlker Altınsoy ise; etkinlik ile TRT arşivine giren Muğla Türkülerinin orijinal versiyonlarının yerel halk müzisyenleri tarafından icra edileceğini söyleyerek “Yerel müzisyenlerimiz eserleri ile bölgemizde üretilmiş olan halk türkülerimizi gelecek kuşaklara aktarmaktadırlar. Etkinliğimiz ile hem onlara haklarını teslim edecek, hem de Galip Birgili’yi anacağız” diye konuştu.

Haber Merkezi 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —