Bodrum yarımadasının en özel köşelerinden biri olan Ortakent Yahşi'yi kalıcı ve sürdürülebilir bir festival ile hareketlendirmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen OYFEST 17 Mayıs Çarşamba sabahı başlayan etkinliklerin ardından akşam kortej yürüyüşü, canlı DJ performans ve Berksan konseriyle start aldı.
Ortakent Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) ile Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 17-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen festivalde ik gün Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ve OYDER’in işbirliğiyle 20 Mayıs’ta sona erecek Türkiye Tekerlekli Sandalye Masa Tenisi Şampiyonası’nın da startı verildi.
Festival, Taşlık Burun’dan Müsgebi Cafe’ye doğru TED Bodrum Koleji Bandosu ve Akbank bandosu eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Halikarnas Motor Sporları Kulübü, Bodrum Chopper ve Bodrum Bisiklet Kulübü üyelerinin başı çektiği korteje OYFEST Yürütme Kurulu ve OYDER Başkanı Ahmet Aras, OYFEST Organizasyon komitesi üyeleri, Tekerlekli Sandalye Tenis Şampiyonası sporcuları, MUGSF öğrencileri, TED Bodrum Koleji, Bodrum Bahçeşehir Koleji ve Bodrum Marmara Koleji öğrencileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Ortakent Yahşi halkı ve Bodrum genelinden vatandaşlar katıldı.
Kortejin ardından festival destekçilerinden Akbank Bandosu sahnede mini konser verdi. MC Ersin’den canlı performanslar sunuldu ve festival açılışı ünlü sanatçı Berksan konseriyle devam etti. Etkinlikleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülizar Akbay, Destek Hizmetleri Müdürü Serdar Kaya ile belediye birim sorumluları da takip etti.
Haber Merkezi